Gelukkig is daar het ouderportaal

Soms zijn er van die dagen dat je kind helemaal niets vertelt. Nu moet ik zeggen dat die van mij daarin wel heel erg kan overdrijven, want als hij iets vertelt dan bevat het verhaal nét niets.

Als je hem van ‘schooltje’ haalt en je vraagt hem wat hij heeft gedaan dan antwoordt hij veelal met “met Hidde gespeeld” -dat is zijn badass beste vriend waar hij niet zonder kan- en “gewoon dingen gedaan”. Gewoon. Dingen. Gedaan? Doorvragen hoef je dan ook echt niet te proberen want daarin lijkt hij heel erg op zijn moer, die snauw krijg je dan honderd procent.

Gelukkig lees ik altijd de verslagen op het ouderportaal van de opvang voordat ik hem ophaal. Zo heb ik openingetjes voor gesprekken. En met “gewoon dingen gedaan” komt hij dan echt niet weg. Als ik naar specifieke activiteiten vraag, dan kijkt hij me aan alsof hij water ziet branden. Want hoe kan ik nu weten wat hij die dag allemaal heeft uitgevreten?

Zo weet ik ook dat hij af en toe heel erg brutaal is tegen de juffies. Nu ja, brutaal is misschien een heel groot woord. Maar zijn oren zijn vaak kapot en als hij na een ochtend spelen moet opruimen is het ineens “teveel”. Thuis komt hij er soms nog weleens mee weg en helpen we hem met zijn zelfgemaakte troep. Maar op school? Not so much. Je moet namelijk gewoon opruimen als je ergens mee speelt en je toch liever iets anders wil doen.

Hij is zeker niet dom. Als ik naar specifieke gebeurtenissen vraag dan ‘verstopt’ hij zich. En met verstoppen bedoel ik zijn gezicht achter zijn handen. Want nee, dan zie ik je niet. Lolbroek. Als ik zeg dat mama’s alles weten tovert hij zijn gezicht tevoorschijn en opent hij het vuur aan verhalen.

En dan hebben we het gevalletje melk drinken. Als ik een beker melk inschenk, staat hij te kokhalzen alvorens de beker in zijn zicht verschijnt. Met moeite zegt hij: “dat lust ik niet.” En dat gepaard met flinke kokhals bewegingen. Ik herken alles want ik lust ook geen melk en dus ga ik hem ook niet dwingen het te drinken.

Als ik dan vervolgens in het Ouderportaal lees dat hij bij zijn broodje gewoon een flinke beker melk wegtikt, dan breekt mijn klomp.

Ik zet een beker melk op tafel en meneer gtst begint met zijn act. Ik? Ik kijk hem aan met een opgetrokken wenkbrauw en zeg: “op school drink je gewoon je melk op dus stoppen met die onzin.

Shit.

Zijn hand gaat naar zijn beker en hij drinkt hem helemaal leeg.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.