Ineens keek ik tegen twee benen aan

Ik woon al een tijdje alleen met mijn zoontje. Natuurlijk was het wennen want je moet ineens een heel gezin alleen runnen en al het geregel er omheen is al helemaal een gekut. Ik bedoel, jouw week, zijn week, de ik-ben-die-dagen-vrij-dus-ik-wil-dat-ie-dan-bij-mij-is weken, uitlegweken (want soms snapt die kleine man er werkelijk waar geen kloot meer van), en de feestdagen die je gaat verdelen. Verdelen. Alsof je ergens mee speelt en je juf zegt: “nee, samen delen, samen spelen.”

Ik geloof sowieso niet in de kracht van ‘samen delen, samen spelen’ maar dat geheel terzijde. Ik bedoel, als iets van mij is en ik speel daarmee, betekent dat niet automatisch dat ik wil dat er iemand anders met zijn gore pikpoten aan mag zitten. Maargoed.

Het alleen wonen heeft zijn voor- en nadelen, maar elk nadeel heb ze voordeel, weet je. Je hoeft je niet te verantwoorden want je kunt lekker doen en laten wat je wilt. Je kunt je troep verzamelen zoals jij in je hoofd hebt en geen haan die ernaar kraait. Geen gezeik over teveel kaarsjes, teveel roze, teveel kussens, teveel HOU JE BEK.

Maar vrijdagnacht kwam ik erachter dat ik, in al mijn vrijheid, helemaal niet kan doen en laten wat ik wil in mijn eigen huis. Op vrijdagavond drink ik graag nog een wijntje. Soms alleen. Soms met een vriendin. Maar vrijdag is geen vrijdag zonder een lekker wijntje in mijn handen geklemd. Dit deed ik afgelopen vrijdag dus ook en eerst met een vriendinnetje. Toen zij naar huis ging, had ik nog niet de behoefte om te gaan slapen dus besloot ik eerst nog even wat met mijn sport app te doen. Ik bedoel, ik wil niet een gevalletje van ‘don’t-blame-the-holidays-you-were-fat-in-august’ zijn. Deze app is overigens helemaal te gek. Je kunt alles trainen zoals jij dat wil, wanneer je dat wil en ik doe dat het liefst iedere dag.

Ik wil niet een gevalletje zijn van ‘don’t-blame-the-holidays-you-were-fat-in-august’

Toen ik daarna op de bank plofte en nog wat aan het zappen was tussen nietszeggende televisieprogramma’s dacht ik iemand buiten te horen. Even voor jullie beeldvorming: mijn woning bevindt zich op een hoek en er ligt een grasveld naast. Ik heb in mijn woonkamer een zijraam waardoor ik op de weg kijk die ernaast loopt.

De hond sloeg ook aan, dus ik nam aan dat er iemand op het grasveld liep met zijn hond. Sneaky als ik ben, moet ik dat altijd even bekijken dus ik tilde met mijn wijsvinger mijn jaloezie omhoog om te zien wat er liep. Tot mijn grote schrik keek ik tegen twee benen aan en even kreeg ik een error. Wat? Hoe? Wie? Maar vooral: huh?

Ineens keek ik tegen twee benen aan

Even voorzichtig liet ik de jaloezie weer zakken en was in oprechte paniek. Op zo’n moment voel ik mij dan ook echt heel erg alleen en even wist ik niet wat ik moet doen. Ik besloot de politie te bellen en die waren er dan ook best snel. Helaas was de man toen al gevlogen. Toch reden ze voor mij een rondje door het park. Daarna wilden ze van mij weten wat er precies was gebeurd en waar de man precies stond. Zij hadden bedacht dat hij misschien vanaf het grasveld richting mijn raam stond te koekeloeren. Toen ik vertelde dat hij direct tegen mijn raam aan stond, vonden zij dat ik in plaats van het reguliere nummer toch echt 112 moest bellen de volgende keer.

Toen ik gisteren thuis kwam en zag dat mijn poort opengetrokken was, zat mijn hart in mijn keel. Of het die man is geweest weet ik niet. Maar ik weet wel dat ik me op het moment absoluut niet veilig voel in mijn eigen huis. En dat is voor mij best een dingetje. Als ik mij al niet veilig kan voelen in mijn eigen omgeving, dan is het eind zoek. Ik heb vannacht dan ook met een mes in de buurt geslapen. Ik bedoel, ik heb niet alleen mezelf te beschermen, maar ook een kind van drie! En juist dan word ik heftiger dan ooit.

Weet met wie je rotzooit. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.