Waarom ik nog in vriendschap geloof

Vroeger, toen je poepen nog met lange “oe” schreef, vond ik dat ik veel vriendinnen had. Iedere dag was gevuld met sociale onderonsjes en op school liep ik nooit alleen. Wie had dat ooit gedacht van een meisje die op de basisschool ontiegelijk gepest werd. Ik ging liever niet naar school omdat ik wist dat ik weer huilend thuis zou komen.

Natuurlijk was ik onzeker want niemand kon mij garanderen dat het gepest op de middelbare school zou stoppen. In mijn eerste jaar ontwikkelde ik mij van een Speedy Gonzalez dragende, dikke wenkbrauw hebbende, slotjesbeugeldragend kindje (ik maakte het uit als iemand mij ook maar een kus op mijn mond wilde geven en op schoolfeestjes mochten de jongens heus met mij dansen, als zij niet te dichtbij kwamen), tot een nog erger mormel.

Op school mochten de jongens best met me dansen, als ze niet te dichtbij kwamen

Ik kreeg op de middelbare school vrouwelijke vormen. Nu ben ik God op mijn blote knieën dankbaar voor wat hij mij heeft gegeven. Toen? Not so much. Ik mocht uiteraard zelf mijn kleding uitkiezen van mijn moeder. Als ik de foto’s nu terugkijk wenste ik dat ze mij die mogelijkheid nooit gegeven had. Want man, die wijde broeken met bijpassend wijde truien waren echt afzichtelijk. Gelukkig heb ik geen een foto bewaard van deze periode uit mijn leven. En die kleding vond ik absoluut niet mooi, zeer zeker niet. Maar het verbloemde verdomd veel van een aantal zaken waar ik absoluut niet mee kon dealen. Op dat moment.

Ik kon niet dealen met mijn opkomende vrouwelijke vormen

Dat er mensen waren die publiekelijk met mij gezien wilde worden kan ik echt niet begrijpen. Maar ze waren er. Ik had zelfs de nodige verkeringen met mijn skater voorkomen. HOE? DAN?

Op een gegeven moment kwam ik in een heel andere fase terecht. Dit zal in het derde jaar geweest zijn. Mijn wijde kleding moest plaatsmaken voor de strakke Diesel- en Replay broeken met nog strakkere truitjes van hetzelfde merk. De transformatie was real, ik zeg het je. Ik paradeerde niet meer met die grote Kipling tas over het schoolplein, maar had een keiharde schoudertas. Van Eastpak, gek. Nog steeds dacht ik dat ik veel vriendinnen had want iedere dag zorgde ik dat ik shit te doen had.

Naarmate de tijd vordert, merk je dat die cirkel steeds kleiner wordt. Die meiden waarvan je dacht dat ze je beste vriendinnen waren gaan hun eigen leven leiden, je krijgt andere interesses en je ontmoet andere mensen. Je wordt soms met je neus op de feiten gedrukt doordat een vriendin je rete pijn doet, maar ook zelf zal ik vast een keer die flut vriendin geweest zijn.

En hoewel die cirkel verandert qua mensen, weet ik op dit punt in mijn leven wel wie mijn echte vriendinnen zijn. Dat zijn die mensen die mij nemen zoals ik ben. Want geloof mij, ik ben niet de makkelijkste persoon om bevriend mee te zijn. Mijn vriendinnen weten dat ik appjes soms in mijn hoofd beantwoord en vervolgens nooit meer reageer. Ze weten ook dat ik er echt aan werk dit te verbeteren. Ik hoef mijn vriendinnen niet iedere dag te spreken, want als ik ze zie weet ik dat het goed zit. Dan is het alsof ik ze de dag ervoor nog heb gezien.

Mijn vriendinnen weten alles van mij en zullen mij nooit veroordelen

Mijn vriendinnen weten alles van mij en ik weet ook dat ze mij nooit zullen veroordelen. Daar waar ik mijn goede/beste vriendinnen vroeger op zes handen dacht te kunnen tellen, weet ik dat ik niet verder kom dan een hand. Mijn vriendinnen wonen in de buurt maar ik heb ook een aantal goeie vriendinnen op afstand. Dit maakt het soms wat moeilijk om af te spreken, maar ik weet wel dat ze er altijd voor mij zullen zijn. Andersom uiteraard ook.

Het leven leert je met teleurstellingen om te gaan. Ik ben een aantal vriendinnen uit het oog verloren en dat vind ik soms best jammer. Maar ook dit zal allemaal met een reden gebeuren. Maar juist die vriendinnen die zich na al die tijd nog steeds in mijn leven bevinden, zijn de reden dat ik in vriendschap geloof.

Een gedachte over “Waarom ik nog in vriendschap geloof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.