Last minutes mijn asssssss.

Voor alles een eerste keer als je weer alleen bent. Vorig jaar heb ik stiekem al even mogen oefenen want toen ben ik alleen met Jaxx naar Barcelona geweest. Nu ja, niet geheel alleen. Ik was samen met mijn vader en we hebben dat jaar mijn broertje en zijn vriendin opgezocht, dus van alleen was zeker geen sprake.

Toch vond ik het dit jaar weer rete spannend. Alleen met mijn kind van drie op vakantie. Nu is hij de moeilijkste niet en luistert hij over het algemeen vrij goed naar wat ik te zeggen heb. Een paar uitzonderingen daargelaten. Ik wilde zo laat mogelijk boeken omdat ik nog steeds in mijn hoofd had dat lastminutes voordeliger zouden zijn dan vroegboeken. Had ik dat even flink mis. Ik keek uiteraard voor vakanties naar Ibiza want daar wilde ik heel erg graag heen en 1100 euro per persoon vond ik niet echt een lastminute als ik heel kritisch keek. Als je dat bedrag heel snel uitspreekt, lijkt het een eitje. Voor vijf dagen. Vijf. Dagen. Ibiza had ik daarom een soort van weggeschoven en tikte met horror in mijn gezicht de letters C E N T E R P A R C S in. Als er iets is waar ik mijn vakantie niet door zou willen brengen was het een park, gevestigd in ons kikkerlandje, met een zwembad dat Aqua-fucking-mundo heet.

En dan die prijzen. Zij hebben ook nog nooit van lastminutes gehoord, als ik die zo bekijk. Dan ga je afwegen: ga je je zuurverdiende duiten daaraan uitgeven of niet? Het tweede antwoord had ik al in mijn hoofd alvorens ik de afweging maakte.

En dus zat ik heel snel weer op Ibiza met mijn beeldscherm. En nog sneller boekte ik een reis naar Playa d’en Bossa -autootje incluis- en had ik een van mijn beste vriendinnen zover dat ze meeging naar de zon. Gelukkig gunstige vliegtijden want het laatste wat je wil is dat je je kind uit zijn slaap moet halen omdat je midden in de nacht naar Schiphol moet. Nee, nee. Ik betaalde iets meer om met KLM te vliegen en jongens, wat was dat een verademing.

Jaxx mocht van de stewardess zijn eigen koffer inchecken en op de knoppen drukken. Toen we het vliegtuig binnenstapten, had hij de stewardessen al ingepakt en kreeg hij van alles toegeschoven. Bovendien is de service aan boord ook gewoon tip top geregeld. Dit bewees maar weer eens waarom ik liever altijd met KLM vlieg. Ze doen altijd net even iets meer dan de andere maatschappijen.

Las Dalias.

Vertelde ik twee jaar terug dat het niet te doen was om over de Hippiemarkt te struinen met een buggy die wieltjes owned ter grootte van een erwt, kan ik jullie vertellen dat het op de dag van vandaag nog steeds de hel is op aarde. Goed voor de arm- been- en bilspieren is het wel. Als je denkt dat je door de kiezels heen bent, is daar het volgende pad met net nog even meer grijze steentjes alsof ze willen zeggen: “fuck you EN je kind.” Feit blijft wel dat die hippiemarkt ontzettend leuk is om even overheen te wandelen. Het ene kraampje is nog leuker dan de ander en de gezelligheid is ook van hoog niveau. Voor een luttele 3,50 zet je je auto neer op loopafstand en you’re good to go. PS: de cocktails daar zijn ook magistraal.

Eivissa by night, mét kind.

Met buggy ben je meer dan safe. Tenminste, ik. Mijn kind is namelijk de moeilijkste niet en slaapt eigenlijk overal. Hij vraagt zelfs of hij zijn ogen dicht mag doen en dus zorgden wij dat de kleine terror na het eten in het hotel klaar was om te slapen. Vervolgens reden we met de auto naar Eivissa voor een versnapering terwijl de koning plat in zijn buggy lag te tukken. En wakker worden deed hij niet. Zelfs niet toen we hem vanuit de auto naar het hotel moesten loodsen. Nu moet ik zeggen dat de gezelligheid ook ’s avonds pas begint met leuke muziek, kraampjes en mensen die nog langzamer lopen dan de gemiddelde tachtigjarige. Op zo’n moment vind ik struinen niet erg en kan ik zelfs een beetje van genieten. Ik zeg: duimpje omhoog.

Playa d’en Bossa.

Dit was de eerste keer dat ik voor dit plaatsje koos. Voornamelijk omdat het vrij centraal ligt, mits je naar het noorden van Ibiza wil. Maar ook dan ben je niet heel erg lang onderweg. Maar goed, Playa d’en Bossa. De beloofde geluiddichte kamers waren om 3 uur ’s nachts zo geluiddicht niet meer en ik dreunde mijn bed uit met Dura uit een Bose speaker waar je bang van wordt. Om maar te zwijgen over het getetter in een taal die ik nog nooit had gehoord. Bij de plaatselijke farmacie haalde ik oordoppen voor een heel leger en als het even kon, duwde ik ze dwars door mijn trommelvliezen heen. Ontbijten? Als ik je zou vertellen dat je in de eetzaal van het ziekenhuis zat, zou je me zo geloven. Gelukkig hadden wij een auto en waren wij heel snel aan de andere kant van het eiland.

Portinatx.

Niets meer aan doen. Het noorden van Ibiza is gewoon stukken mooier, rustiger en gezelliger. Kleine baaitjes waar je een heerlijk briesje hebt zodat je niet merkt dat je levend verbrandt. Water zo helder dat ik er eigenlijk niet zo goed in durfde, want, scholen vissen en gekke beesten die achter die vissen aan razen, rakelings langs je heen. Ik ben eigenlijk niet zo gek op de zee en alles wat erbij hoort, maar mooi vind ik het wel. Zo ook op Ibiza. Zolang ik zelf nog kan staan en alles onder controle heb, vind ik alles best. Dobber ik boven een donker stuk? Wait, je zult mij nooit maar dan ook nooit boven een donker stuk zien dobberen. Portinatx of de plekjes die er omheen liggen zijn zeker een go als ik nog een keertje naar dit mooie eiland ga.

Vakantie Ibiza, met kind en vriendinnetje: CHECK!

Een gedachte over “Last minutes mijn asssssss.

  1. Woooow dochtr vnmn neef Minggus ndr naam is Jenniffer. Voort eerst alleen op reis metr zoontj Jaxx. Kheb gnoten hoe jnt bloemrijk uit1zette🤔ist recl. Mtn BigSmile hebkr vn ge- noten. 10PlsnGriffl niet omdatj mn nichie ben hoor….Nou ja😉👍Ben trots opj. Tisn FEIT👌🏽🤗😎

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.