Daten? Ik zoek liever helemaal niet.

Je bent single en je hebt een kind. Normaliter stopt je leven bij het krijgen van die geinige “mama-roepers” en dat was ook het het geval in mijn situatie. Ik was alleen maar met mijn kindje en tijd voor mezelf had ik niet meer. Natuurlijk kies je daar zelf voor en deel je je tijd soort van zelf in, maar vaak komt het erop neer dat je sociale leven op een laag pitje komt te staan want hey, je kunt niet meer spontaan die drankjes doen die je deed. Of de dansjes wagen die je waagde, zonder ervoor te zorgen dat je bundle of Joy (barf) onder de pannen was.

“Ik geloof niet in datingapps zoals Tinder”

Na tien jaar bezet te zijn geweest kom je dan weer op de markt. En wat heb ik daar een verrekte hekel aan. Ik haat het om mezelf te moeten opdoffen, leuk aan te moeten kleden en vervolgens samen met iemand in een ruimte te zitten en nep te moeten lachen om grapjes die ik verre van grappig vind. Want ja, je doet je net even iets leuker voor dan dat je werkelijk bent. Je lacht net even iets netter dan dat je doet met je beste vriendin, want man, die lach is niet om aan te horen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over hoe het eruit ziet. Je laat op dat moment niet blijken dat de vent tegenover je de klaagmuur is en jij heus wel kan zeiken alsof je er geld mee verdient. Dat je je buik al vier uur inhoudt en je met pijn in je pens tegenover hem zit. Dat je wacht tot hij niet kijkt zodat je een hap van je eten kan nemen want normaal eten kun je niet en op dat moment hoeft hij daar nog geen getuige van te zijn. Ik bedoel, dat mag pas als je minimaal twee jaar samen bent. En dan die alcoholische versnaperingen. Die kun je al helemaal niet aan. Je drinkt iets meer om wat losser te worden, maar vervolgens mag hij een schuimbekkend lijk naar huis brengen. Chic. Heel chic. Daten is zo niets voor mij.

Ik ben niet iemand die gelooft in de kracht van dating apps. Neem een Tinder, een Happn of gewoon die ordinaire datingsites waar Joop probeert zijn Tina te vinden. Feit blijft dat het grootste deel die op die sites zit geen potentieel relatiemateriaal is. Natuurlijk geloof ik heus wel dat er mensen zijn die daadwerkelijk de liefde van hun leven zoeken en deze daar vinden, maar ik zoek liever niet daar. Ik zoek liever helemaal niet en dat is nu juist mijn probleem.

Natuurlijk doe ik de nodige drankjes en dansjes, maar die doe ik met mijn vriendinnen. En natuurlijk wordt er tegen mij gepraat door mannen als ik een avondje weg ben, maar ik ben gewoon niet zo heel snel onder de indruk.

Ik denk dat het allemaal vanzelf wel komt, tenminste, dat mag ik toch godverdomme hopen?

2 gedachten over “Daten? Ik zoek liever helemaal niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.