Shit, gahass en iets met een Moluks woordje.

Mijn kind is een ster in het voor lul zetten van zijn moer. Natuurlijk heeft hij niet door dat hij dat doet maar vooral als er honderd mensen omheen staan, lijkt hij een neusje te hebben voor het maken van de juiste (not) opmerkingen met de bijbehorende acties.

Nu moet ik zeggen dat mijn omgeving niet echt let op hun woorden. En uiteraard maak ik mezelf ook schuldig aan een potje schelden af en toe. Dus het kan dan niet anders dat Jaxx bepaalde woorden overneemt. Zo liepen we van de week in Hilversum en meneer wilde twee dingen tegelijk. In zijn wagen zitten en getild worden. Gast, make up your mind, denk ik dan. Aan tillen doe ik niet meer, ik bedoel, heb jij weleens een tweejarig Michelin poppetje omhoog geprobeerd te krijgen? Lopen mocht-ie. En dan nog het liefst met al zijn speelgoed in zijn handen. Hij was het mannetje wel met zijn Camo-cap, kekke kleding en dito schoenen. Toen hij een van zijn spulletjes liet vallen, klonk er een keiharde “SHIT” en ik wist niet waar ik het zoeken moest.

Natuurlijk verscheen er bij het winkelende publiek een lach op het gezicht. Bij mij? Not so much. Maar toen ik hem erop wees, zei hij heel rustig met zijn wenkbrauw omhoog: “Maar, jij zegt dat ook, mama.” En daar had hij een punt. Hoewel ik er echt op let, glipt er soms een woordje tussendoor in het heetst van de strijd. Ik probeer wel uit te leggen dat dat niet echt nette woordjes zijn, maar ik snap heus wel dat het spannend is om dezelfde dingen te zeggen als mama. Het is zo verdomde apart dat hij ook precies weet hoe hij erbij moet kijken en op welke manier hij de woorden, al dan niet zinnen, uit moet spugen.

Ik ben ook heetgebakerd achter het stuur. Altijd al geweest. Ik kan niet tegen mensen die niet doorrijden en ik kan mezelf dan ook he-le-maal gek maken achter het stuur. Natuurlijk beperk ik de modus als mijn kind achterin zit, maar ik werd wel even met mijn neus op de feiten gedrukt toen ik stilstond bij de verkeerslichten, want dat doe je als ze op rood springen, en er vanaf de achterbank een: “RIJ NOU DOOHOOOOOOOOR” klonk. Oeps. Dat ben ik in al mijn glorie. Of hij schreeuwt: “GAHASSSSSS.” En ook dan weet ik dat het bij mij vandaan komt.

Zo’n spiegel is af en toe best confronterend en ik weet heus wel dat ik nog beter op mijn woorden moet letten, maar soms gaat het vanzelf en heb ik iets al gezegd voordat ik er over na heb kunnen denken.

Ik vind het minder cool dat hij bij zijn oma oyang op bezoek gaat (das mijn oma uiteraard) en hij met een pretbek “TJOEKIE MAI” zegt. Zo, google die shit maar eens!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.