Filmen als je kind van de glijbaan dendert, oeps.

Ik ben een sucker voor stand-up comedy. Al snel was ik weg van Najib Amhali en heb ik eindeloos naar zijn shows gekeken. Ik kende zelfs al zijn grappen zo uit mijn hoofd dat ik het Spant in Bussum had kunnen vullen met mijn grappen en grollen. Wat zeg ik. Ik had de Ziggodome gerockt met de ‘twee broodjes’ van Amhali. Of het net zo grappig zou zijn geworden laat ik in het midden. Nu kan ik een Verveer of Guzman ook best waarderen en schrik ik soms van de grappen die ze maken. Natuurlijk vind ik niet elke grap vlijmscherp, maar hey, je kunt niet alles hebben, hè.

Het is vast niet alleen stand-up comedy waar de tranen van over mijn wangen rollen. Ik betrap mezelf er ook op dat ik soms te hard kan lachen om bloopers. Neem bijvoorbeeld een Rediculousness op MTV. Hoe harder het filmpje, hoe harder ik lach. Een beetje sadistisch is het wel. En me ervoor schamen? Zeker niet. Jullie kunnen me niet vertellen dat als er een dergelijk filmpje het internet overgaat, je hem niet even stiekem een paar maal afspeelt. Gewoon. Omdat jouw dag nèt iets rotter begon en je je beter wil voelen. Ik kan me haast niet voorstellen dat nie-mand dit doet.

Zo viel Jaxx een keer van de glijbaan omdat hij met zijn schoentjes bleef hangen en niet bedacht dat hij -zelfs na honderd instructies van zijn moer- zijn voetjes een klein beetje op moest tillen. We hadden het dito aan bovenstaande aantal keren geoefend en het geheel moest uiteraard vastgelegd worden. Ik bedoel, zonder mama bear van die glijbaan af. Ik vind het een dingetje hoor. Je raadt het al. Het ging verkeerd, en goed ook. Hij vloog over de reling heen. En hoewel het tafereel best een zielige aangelegenheid was, moest ik achteraf keihard lachen om het bijbehorende filpmje. En natuurlijk ben ik zo’n slechte moeder die het filmpje dan opent in Instagram om hem achter elkaar af te spelen. Zo. Weten jullie ook weer wat voor een persoon ik ben. Gelukkig kan mijn kind er zelf nu ook heel hard om lachen. Die humor? Die heeft ie uiteraard van yours truly.

Terug naar grappen en grollen. Het zal jullie vast niet zijn ontgaan dat Chris Rock vorige week in het land was. Als dat wel zo is, klik dan maar op het kruisje rechtsboven voor windows gebruikers, en linksboven als je een iMac hebt. Natuurlijk was deze dame erbij. Ik lees me uiteraard altijd even in en toen ik zag dat hij een telefoon-beleid had opgesteld, dacht ik dat hij loco was geworden. Telefoon op flightmode en in een Yondr-phonecase. Deze werd afgesloten en klaar was Kees. Je krijgt het alarm van kleding in de Zara er nog beter af. Hij was gek geworden, ik bedoel, het is geen buurtcafeetje waar hij zijn grappen op tafel gooit. Duizenden mensen en duizenden telefoons. Ik bereidde me voor op een helse avond vol dringende mensen die hun telefoon weer uit het tasje wilde hebben, maar ik moet zeggen dat het vrij vlot verliep allemaal. Volgens mij ben ik ook nog nooit zo lang gescheiden geweest van mijn telefoon, maar achteraf vond ik het best heel chill. Geen selfies, niet inchecken, gewoon ouderwets genieten van iemand die als geen ander grapjes kan maken over zijn eigen leed.

Je zou haast niet zeggen dat hij tien jaar heeft geschitterd in afwezigheid. Toen hij opkwam ging de hele zaal los. En dan bedoel ik ook echt los. Zijn grappen waren soms rauw en keihard. Uiteraard ook over zijn scheiding -het lijkt wel of bijna iedere comedian dit meemaakt, want ze maken ze allemaal-, en een flinke dosis seks. Want dat was de meest belangrijke boodschap van de avond. Een goed huwelijk bestaat uit veel en goeie seks. Met tranen in mijn ogen zat ik achterin de zaal, zonder telefoon. Geweldig.

Wie wil er met me trouwen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.