“Mama kijk, een pissebed. Stampuuuuuh.”

Ik ben als de dood voor alles wat kruipt, springt en vliegt in combinatie met een angel. Alles wat kan steken of bijten moet bij mij niet in de buurt komen. Ik bedoel, ik ren en gil werkelijk alles bij elkaar. Nu werk ik met kids en mag je ze niet laten blijken dat je ergens bang voor bent. Met mij heb je dan een hele uitdaging, kan ik je vertellen. Het gaat dan ook niet altijd helemaal van een leien dakje.

Zo zat er laatst een horzel op de groep. Mijn collega zei dat het een vlieg was, maar ik zag aan zijn kop dat-ie me kapot wilde maken. Niks stay-cool-and-breathe voor mij. Ik rende het hele gebouw door, schreeuwde alles bij elkaar en ik gaf werkelijk waar zero f*cks. Mijn kids konden er wel om lachen en zeiden al schaterend: “jij bent ook bang voor alles, juffie.” En dat klopt. Spinnen, wespen, bijen, hommels, vleermuizen. Ze moeten het niet wagen mijn aura te betreden.

Ik kan er niets aan doen. En dan heb je van die mensen die alle wijsheid in pacht denken te hebben met hun “je moet stil blijven zitten, want dan doet-ie niets.” Weet je, anders blijf jij lekker zitten en laat je die wesp rustig op je lip landen. Praten we verder als jij door die goudgele rakker geen Botox meer nodig hebt in je lippen, goed?

Wat ik iets minder fijn vind is dat ik mijn hysterische stoornis doorpaas aan mijn eigen kind. Als hij een vlieg ziet gaat zijn gas erop en dan zwijg ik nog over de achtpotige lievelingen. Die huisspinnen zijn nog het ergst van allemaal. Dik, zwart en ready to kill. Maar dat terzijde. Jaxx is als de dood en stampt ze dan ook het liefst he-le-maal naar “de moeder”. Dat is ook wat hij zegt als hij insecten ziet, oeps. Zelfs pissebedden kunnen beter onder stenen blijven want die zijn allesbehalve veilig als deze terror ze in het vizier krijgt, maar wel alleen als hij zijn sneakertjes aan heeft, hè. “Mama, kijk een pissebed. Stampuuuuuuuh.” En net als je denkt dat hij je uitleg over het laten van beestjes snapt en lekker verder gaat spelen, voegt hij daad bij woord. Gevalletje working on it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.