Liefste Jaxx Milan

Twee jaar geleden begonnen op dit tijdstip mijn weeën. Natuurlijk had ik geen flauw benul en ging ik gewoon lekker door met stofzuigen en schoonmaken. Bij de pijn telde ik tot tien en dan kon ik weer door. Totdat het wel heel zeer begon te doen en ik besloot het ziekenhuis even te raadplegen. Ik moest alleen even komen voor controle, tenminste, dat zeiden ze. 

Dat ik moest blijven en je direct gehaald ging worden, wist ik op dat moment nog niet. Ik bedoel, ik had die avond gereserveerd bij Sumo dus ik had helemaal geen tijd voor die ongein. 

Maar blijven moest ik, de weeën waren inderdaad begonnen. Ik was als de dood, want dit zou allemaal pas een paar dagen later gebeuren. Ik was nog helemaal niet klaar voor deze ellende, dacht ik. Maar het was zover. Ik moest nog wel iets langer wachten omdat ik ’s ochtends had gegeten en je de operatie nuchter in moet gaan. Ik had de hele ochtend die weeën al opgevangen, dan konden die paar uur er ook nog wel bij! Ik was allang blij dat ik nog niet hoefde. 

Ik was doodsbang maar tegelijkertijd zo nieuwsgierig naar wat er allemaal komen ging. Hoe zou je eruit zien? Ik ben als de dood voor naalden maar die ruggenprik heb ik amper gevoeld. Die gevoelloze benen vond ik een wat minder prettig idee, maar hey, je kunt niet alles hebben, Jaxx. 

Ik werd natuurlijk reuze gerustgesteld door alle mensen in de operatiezaal. En toen Dr. V eenmaal begon, ging het eigenlijk heel rap. Binnen een halfuur lag je bij mij met je duim in je mond. Zo haalden ze je er ook uit. 

Je was het mooiste wat ik ooit had gezien en loslaten deed ik niet meer. Ik houd van je blik als je iets niet mag. Van de knuffels die je zomaar komt brengen omdat je vindt dat ik ze wel kan gebruiken. Van je eigen taaltje en je verwachting dat ik het allemaal wel snap. Wat dus niet het geval is. Jij moet weten dat ik er altijd voor je ben. Dat ik trots op je ben, want man, wat ben je al een grote jongen. Laat je nooit zeggen dat je iets niet kunt en geloof altijd in jezelf. 

Jij laat me alles vergeten en maakt mij dag in- dag uit de gelukkigste op aarde. Lieve Jaxx, wat hou ik van jou! 

Liefs, 
Mama. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.