Na je dertigste gaat het iets minder snel

De afgelopen drie weken heb ik mij voorbeeldig gedragen. De mensen die mij kennen weten dat ik op een avond een zak chips leeg kan eten, roze koeken niet aan te slepen zijn en ik chocola eet alsof m’n leven ervan af hangt. Het was tijd voor verandering want ja, na je dertigste (hou maar op, maar ze zeggen dat je zo jong bent als dat je je voelt) gaat het allemaal niet meer zo snel. Daar waar ik het normaliter op kon lossen met een weekje niet snoepen, moet ik er nu daadwerkelijk iets voor doen. 

Ik heb al veel geprobeerd. Van trainen in de huiskamer, iedere week een bootcamp tot een pasje bij de sportschool. Daar bleef het dan ook bij. Een pasje in m’n portemonnee. Van een sportschool waarvan ik na maanden niet eens meer wist waar hij gevestigd zat. Want ja, sporten deed ik fanatiek. Samen met m’n meiden omdat we naar Ibiza gingen. Elke dag waren we er te vinden en we gingen kei- en keihard. Na Ibiza ging dat heel snel down-hill. Nu werd ik op dit moment ook zwanger dus ja, Sportcity werd gesponsord als een malle. Want sporten? Hoezo! Dat juist ik maar 10kg ben aangekomen snap ik niet. Hoewel, snoepen deed ik niet tijdens mijn zwangerschap. Mijn guilty pleasure kon ik stillen met groene appels. 

Nu wordt Jaxx al bijna twee en kan ik me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst iets aan mijn lichaam heb gedaan. Ja oke, vorig jaar begon ik met Insanity. Een heel cool programma met Shaun T en prima te doen in huis. (Tipje en waarschuwing in een. Je gaat dood, tenminste, als je geen conditie hebt) Ik geloof dat ik de mensen ook niet wil laten zien hoe het er aan toe gaat als ik deze training volg. Hijgen, puffen, afschuwelijke blikken. Ik bedoel, de lelijkste snapchat-filter is nog mooier. En laat ik nu een buurvrouw hebben die ten eerste altijd thuis is en als klap op de vuurpijl overal ‘last’ van heeft. Insanity is misschien niet zo’n goed idee, denk ik dan. 

Dus. Daarom ben ik drie weken geleden begonnen met hardlopen. Natuurlijk wel in combinatie met andere oefeningen, gezond eten én zonder snoepen. Ik was sceptisch, want dit heb ik vaker geprobeerd. Nu moet ik zeggen dat ik mezelf driemaal weeks dwing tot een potje rennen (5km) en ik alles wat met zoetigheid te maken heeft laat staan. En dat zonder enige moeite, want ik haal het wél in huis. Ik heb zelfs m’n koffieverslaving in moeten dammen. Zes bakken koffie per dag is gewoon veel teveel. Dit heb ik dan ook geminderd tot twee, waar ikzelf heel trots op ben. Ik vind het wél heel lastig om wijn te laten staan. Dat doe ik dan ook gewoon niet. Soms moet je jezelf belonen en dat doe ik dan liever met een goede rode wijn dan met een stuk chocola. Nu ja. Dat weet ik nog zo net niet. Enfin. 

Zelfs gisteren heb ik hardgelopen en wel in de stromende regen. Het heeft wel een aantal voordelen, moet ik zeggen. Ik voel me fitter. Je kunt het je niet voorstellen, maar ik keek op een gegeven moment liever niet meer in de spiegel. Ik heb meer energie. Ik lag op een gegeven moment standaard om 22:00 te snurken en kon er de volgende morgen alsnog niet uitkomen. Nu sta ik fris en fruitig iedere morgen om 7:00 in Jaxx z’n kamer. 

Mocht je nu niet kunnen of willen hardlopen zou ik toch proberen een stap in de sportschool te zetten, want daar kun je uiteraard ook groepslessen volgen. Voordeeltje van de sportschool is dat je ook gebruik mag maken van de sauna en de zonnebank. Misschien moet ik toch weer een abonnementje op Sportcity overwegen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.