Smeren is oke

Het zonnetje liet zich deze week weer langzaamaan zien. Nu verbrand ik niet zo snel, en kan ik dit zonnetje zonder enige moeite aan, maar toch is het belangrijk om een goede zonnebrandcrème in je bezit te hebben.

Bovenstaande hoogmoed heb ik teruggekregen tijdens mijn vakantie in Turkije. Mijns inziens deed mijn lichaam het prima zonder bescherming en verbranden deed ik nimmer. Niets was minder waar. Na de eerste dag was mijn huid zo rood als een vers geplukte tomaat. En het bed waarin ik sliep leek wel een nest voor vogelspinnen, zandbak eersteklas en schuren dat het deed. Om nog maar te zwijgen over het douchen. Door de grond ging ik van die keiharde chloorstralen. Ze kwamen aan als hagelstenen, ter grootte van een f’ing tennisbal. Vanaf dat moment besloot ik nooit meer zo eigenwijs te doen.

Toch is zonnebrandcrème bloedje irritant. Want buiten het feit dat de flessen altijd groter zijn dan mijn handtas, moet het meerdere keren per dag. En ik háát plakkerige vingers. Dit zijn veelal redenen, althans voor mij, om geen zonnebrandcreme mee te nemen. Tenzij ik een tas mee heb waar je “U” tegen zegt.

Nu heb ik op de Negenmaandenbeurs Drs Leenarts ontmoet. Zij hebben sinds kort een zonnebrandcrème op de markt gebracht voor de gevoelige huid en te gebruiken voor volwassenen en kinderen. Win Win, zeg ik je. Niet met twee tubes hoeven zeulen als je een dagje strand op het programma hebt. Het is een factor 30, dus goede bescherming is het zeker. Bovendien hebben ze binnen de drie beschikbare tubes ook een super handig formaatje voor in je handtas. Jongens, you had me at “hello”. Geen gekke geuren in de crème en het trekt goed in. Dit zijn toch puntjes die voor mij van belang zijn. Het grootste voordeel vind ik dat ik met een en dezelfde tube ook mijn kind in kan smeren. En laat hij nu net een super gevoelige huid hebben en bijna niets verdragen.

Ik kan niet wachten om ook Jaxx goede bescherming te bieden maar dan moet die zon toch echt iets beter haar best gaan doen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.