Waarom mama nooit het eerste woordje moet zijn

Trots als een pauw. Dat was ik toen Jaxx voor het eerst het woordje “mama” in zijn mond nam. Dat ik later zou wensen dat hij het een keertje niet zou zeggen, was helemaal nooit in mij opgekomen.
Daar zat ik dan met m’n emotionele kop en telefoon op links (om het tafereel te filmen), toen de liefde van mijn leven zo ineens “mama” op tafel knalde. Ik kon wel janken van geluk. En ik denk dat elke moeder dat gevoel weleens heeft. Zo’n gevoel van trots. Of je kind nu z’n eerste scheet laat en er zelf om moet lachen. Of het eerste échte kunstwerkje op de crèche. Ja, die laatste had ik ook. Het was een koe, had ik mezelf laten vertellen door die draak. Maar als je had gezegd dat het een gemuteerde giraffe was, varkensneus incluis, had ik je zeer zeker geloofd. Maar trots dat ik was.
Enfin. De eerste woordjes van je kind. De een blijft herhalen: “zeg maar papa.” En de ander probeert hetzelfde met het woordje: “mama”. Dat zijn eerste woordje “opa” was, kan ik nog steeds niet begrijpen. Vrij snel kwam mijn titel. Ha. Who’s your mommy now. Maar op een gegeven moment was “mama” de klos. Overdag, maar ook midden in de nacht. En laat mijn kind nu net even niet stoppen met roepen. Nee, wij hebben een luchtalarm om de hoek, maar die valt in het niet. Ik zeg het je. En ik kan het m’n nieuwe buurtjes niet aandoen net zo chagrijnig te worden als dat ik op dat moment ben.
Afgelopen nacht was het ook weer zo’n feest om 3.10! Om 3 f*cking 10! Hij had zelfs z’n eigen lamp op de kamer aan gedaan. Dus daar zat ik. Weer op dat debiele witte kinderkrukje van Ikea. Je kent ze wel, met die dikke poten. Er is ook zo’n verachtelijk tafeltje van te koop. Afschuwelijk gewoon. Maar ik zat er. En ik denk dat er nog vele nachten gaan volgen dat ik midden in de nacht mag entertainen omdat meneer besluit dat hij geen slaap meer nodig heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.