De pannen worden nat en jij zit binnen met je beeb

Als het buiten regent, is het verleidelijk om de televisie aan te zetten en niets te ondernemen. Tenminste, zo ben ik, als ik niet heel goed uitkijk. Ik weet bijvoorbeeld dat Jaxx helemaal gek is van Toeta -breek me de bek niet open, jongens. Toeta is Toodles van het Mickey Mouse clubhuis. En omdat hij dat nu net een tikkeltje te moeilijk vindt om uit te spreken, heeft-ie een eigen draai gegeven aan zijn naam-, maar ook Jake en de Nooitgedacht piraten zijn favoriet. Jake heeft hem leren tellen en daar blijf ik hem eeuwig dankbaar voor. Jaxx is nu al een kei in tellen van geld. Kind van z’n moer, zeg ik je. Dagobert Duck valt in het niet bij yours truly.

Maar natuurlijk is het niet de bedoeling dat de televisie 24/7 aanstaat. Daarom ben ik begonnen met activiteiten bedenken voor mijn kleine draak. En omdat het soms nog best lastig kan zijn om te bedenken wat je met een peuter kunt ondernemen, deel ik ze graag met jullie.

Verven
Kinderen vinden het heerlijk om te kliederen met verf. Zijn jouw kinderen er nog niet aan toe om aan de gang te gaan met papier, kun je het ook anders aanpakken. De vershoudzakjes van Ikea (natuurlijk kun je die overal kopen) zijn namelijk ideaal materiaal om klodders verf in te stoppen en deze daarna af te sluiten. Je krijgt de mooiste creaties als je dreumes over de zakjes wrijft. Uiteraard kun je ze ook aan het raam ophangen en je kids daarna lekker hun gang laten gaan.

Met Jaxx heb ik bovenstaande ook al eens gedaan maar we zijn nu meer bezig met verven op papier. Dit vindt hij helemaal geweldig om te doen.

Knutselen
Als je leuke voordelige knutselspulletjes wil kopen, is Action echt de place to be. Ik heb wat vogelhuisjes gekocht á €0,80 per stuk, triplex houten letters voor €0,99, kwasten voor €0,79 en verf voor €1,49 per stuk. Als je kindje van freubelen houdt, is dit knutselwerkje een schot in de roos.

img_8592

Vormen oefenen
Het is nooit vroeg genoeg om je kindje kennis te laten maken met vormen. Zo kun je op A-4 papier vormen tekenen met stift. Verzamel stenen (niet te groot) om je kleine de vormen te laten leggen op de lijnen die jij hebt getekend. Je moet er wel bij blijven want in mijn geval denkt Jaxx soms dat hij dingen kan eten die totaal niet eetbaar zijn. En stenen vis ik liever niet uit z’n luchtpijp.

img_8597

Soms verbaas ik me over wat die kleintjes eigenlijk al kunnen op zo’n jonge leeftijd. En soms is het ook nog net iets te moeilijk, maar als je het niet probeert, weet je het nooit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.