Nutella en patatjes mag van mij best, heel af en toe

Als moeder zijnde blijf je altijd een soort van op ontdekkingsreis. Soms gaat het je goed af, soms wat minder. Je moet ineens beginnen met opvoeden, terwijl je dacht dat het nog helemaal niet nodig was. Soms zie ik mezelf echt als een amateur. Toch moet ik zeggen dat ik vind dat ik nog best goed mee kom. Ik heb wel zo mijn eigen methodes. Maar wat voor de één wel werkt, hoeft voor de ander helemaal niets uit te halen.

Zo vind ik het niet erg dat hij af en toe een snoepje eet, een patatje mee pikt en limonadesiroop drinkt. Volgens het CB (die ik overigens veelal met een eetlepel zout neem) is Jaxx niet te dik en zit hij goed op schema, dus naar mijn mening gaat het goed zo. Sommige ouders houden niet van die suikers en ongezonde producten, en dat is prima. Toch krijg je soms nog wel verwijten naar je hoofd. “Zou je dat wel doen die Nutella op zijn brood” en “Je weet hoeveel suikers er in die snoepjes zitten?” Ik weet heel goed wat er allemaal in zit en ik vind het ook helemaal niet erg dat mijn kind dat af en toe binnen krijgt. Het is heus niet zo dat ik hem elke dag volprop met limonade of iets dergelijks. Het is zelfs zo dat hij, als ik een beker limonade heb gemaakt, zelf om water vraagt. Bovendien lust hij lang niet alle zoete shit. Taart vindt hij bijvoorbeeld ontzettend smerig. Hij eet liever een crackertje dan dat hij een roze koek eet. En een soepstengel verkiest hij boven een chipje. Maar op zijn brood mag heus een likje Nutella, want dat vindt hij wél heel erg lekker.

De kleine keuken

Nu wilde ik wel wat verantwoorde tussendoortjes en smeersels voor op brood halen. Ik had bijvoorbeeld nog nooit van de Kleine Keuken gehoord toen mijn vriendinnetje erover bogon. Ze was er lyrisch over en sloeg gelijk in op de Negen Maandenbeurs. Die dag was ik nog niet overtuigd, hoewel ik de Mango/Pompoen jam proefde en ik dit eigenlijk best lekker vond.

Eenmaal thuis baalde ik dat ik geen probeersels had meegenomen. Daarom was ik blij dat ik nog een keer die drukte in mocht. De tweede dag sloeg ook ik mijn voorraad in. Ik ging voor de Mango/Pompoen jam en de Aardbei/Rode bietjes jam. Ook pakte ik de Superheldjes mee. Verantwoorde koekjes met appel erin. Die laatste vond hij erg lekker en ook de Mango/pompoen jam viel reuze in de smaak. Wel is het zo dat je deze potjes met care moet gebruiken en dus niet met je mes (broodkruimels incluis) dat potje in moet duiken. Het kan wel, als je schimmel erbij wil hebben dan. Zorg dat je de producten koel bewaart en met een schoon mes aan de gang gaat.

Jaxx en ik zijn om. De Kleine Keuken vinden wij helemaal het einde. Zelfs mijn broertje, die een klein hapje mocht van het Superhelden koekje, vroeg of ik er nog eentje had voor hem. Hij is inmiddels 25 jaar, dus ze doen iets goed daar in die keuken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.