Hoe overleef ik…

Doodmoe. Ik kan geen ander woord bedenken die de lading dekt van hoe ik mij af en toe voel. Een kind hebben is namelijk niet altijd rozengeur en maneschijn. Tenminste, vind ik. Ik refereer dan ook naar de momenten dat je wenst dat ‘ie zijn speen ’s nachts een keertje zélf kan vinden in plaats van dat je je bed uit moet om hem, onder zacht gevloek, te zoeken in het donker. Want ja, het licht doe je niet aan omdat ‘ie anders he-le-maal geen oog meer dicht doet. En meteen weer slapen als je de heilige speen weer hebt overhandigd? Hell no! Als ik een stap naar achteren zet hoor ik zacht: “Mama, nee. Titten.” Kak, meneer wil dat ik op zijn Ikea krukje naast zijn bed kom zitten. Dat ik er al een keer keihard vanaf ben gedenderd wil ik dan eigenlijk niet melden. En dan zit je daar, zonder kleding op een plastic krukje, dat gemaakt is voor een kind van twee turven hoog. Jaja, veel groter ben ik niet. HA! Ik zal dat inkoppertje even wegnemen.

Als je dan ein-de-lijk weer in je bed ligt, nadat je als een ninja bent weggeglipt, lig je wakker. En dan heb ik het niet over vijf minuten. Nee, minstens een uur. De volgende ochtend kijk je in de spiegel en schrik je je een ongeluk. De wallen onder je ogen zijn massief en je ogen zitten me een potje dicht. Als ze wat dikker waren geweest had je nog op kunnen scheppen met een matpartij of iets dergelijks.

Op zulke dagen heb ik allereerst drie bakken koffie nodig voordat ik aangesproken kan worden. Zelfs op numeró 2,5 ben ik nog niet te genieten.

Hoe deal je nu eigenlijk met je (over)vermoeide ik. Hoe vaak ik Google om advies heb gevraagd, is niet op één hand te tellen. Wat voor mij hielp, hoeft voor een ander niet hetzelfde te doen. Maar ik deel er twee graag met jullie, voornamelijk omdat ik deze zelf heel erg moeilijk vind:

– Slaapt je kleine overdag? Zorg dan dat je zelf ook je rustmoment pakt. Ik gebruikte die tijd veelal om alles op te ruimen, schoon te maken en de was te doen. Soms moet je jezelf een momentje geven. Neem een lekker kopje thee, ga lekker op de bank liggen of nog beter, in je bed!

– Neem een heet bad (of hete douche) als je geen bad hebt. Ik ging meestal samen met Jaxx in bad/ douchen zodat ik twee vliegen in een klap had. Zo kom je natuurlijk niet tot rust. Als je lief thuis is mag je heus wel even weg sneaken om tot jezelf te komen.

Nu heeft meneer eindelijk twee nachten doorgeslapen. Tenminste, dat is wat ik denk. Ik ben in ieder geval niet wakker geworden van gehuil, geschreeuw of geroep. Daardoor ben ik naar mijn idee iets meer uitgerust dan dat hij ’s nachts om de haverklap de verkeerde persoon roept, yours truly.

Hoe zorgen jullie dat je een beetje vitaal blijft met kinderen in huis?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.