Stelen doe je niet, punt

Ik ben een groot fan van deze manier van kopen/ verkopen, mits je eerlijk bent. Marktplaats. Zelf ben ik al ruim tien jaar actief en probeer altijd een zo goed en eerlijk beeld te geven van een product wat ik aanbied. Dus geen snapfilters op mijn bloedje mooie sneakers en al helemaal geen sprake van vlekken-op-1-kant-dus-maak-een-foto-van-de-andere-kant kiekjes op mijn account.

Helaas is niet iedereen zo eerlijk en ben ik een aantal jaren geleden al eens opgelicht voor 50 euro. Ik had een tas overgenomen van iemand en zat als een klein kind bij de deur tot de postbode kwam. Jongens, ik kan je vertellen, die kwam niet. Na herhaaldelijk mailtjes te hebben gestuurd, die ze wél netjes beantwoordde, goh wat nobel, bleef de daadwerkelijke verzending echter uit. Domme kut. (Excuus. Ik word gewoon nog steeds boos als ik eraan denk) Ze was ziek en had geen tijd gehad om het te versturen. Prima dacht ik nog. Dan wacht ik nog even. Inmiddels wacht ik al drie jaar en heeft ze m’n mailtjes nooit meer beantwoord.

Het ging me niet om die 50 euro, hoewel dat ook best geld is, maar het ging mij erom dat ze dus eigenlijk ordinair aan het stelen was. En stelen doe je gewoon niet. Punt. Dat heeft m’n moeder me vroeg geleerd! Ik was geloof ik een jaar of 10. Nadat ik een klein boodschapje had gedaan en een pakje kauwgum zonder af te rekenen meenam, dit vervolgens eerlijk vertelde aan mamalief, mocht ik terug. Dit keer ging ze zelf mee om te zien of ik daadwerkelijk ging. Die zag ik dus écht niet aankomen, he. De weg naar de AH heb ik letterlijk gesmeekt. Nee, gegild dat ik het nooit meer zou doen. Maar mijn moeder vond dat ik de concequenties van ‘stelen’ moest zien. En de manager van de Appie deed vrolijk met haar mee. Ik heb het daarna nooit meer in m’n botte kop gehaald maar iets mee te nemen zonder te betalen. Enfin. We dwalen af.

Natuurlijk zijn de meeste verkopende mensen op Marktplaats goudeerlijk en had ik gewoon net een rotte appel. Want ja, de dame in kwestie was een paar dagen actief op marktplaats. Daar let ik dan nu ook heel goed op als ik iets overneem. (Sorry voor jullie mensen die net een marktplaats account hebben geopend) Maar ikzelf let heel erg op het aantal actieve jaren. Verder vind ik het ook fijn om te zien of het bankrekeningnummer en de bijbehorende naam klopt bij de naam die de persoon gebruikt in de mailtjes.

Voorheen stuurde ik (heel achterdochtig) eerst een mail of ik mijn aangekochte item ook kon ophalen. En als dit kon vroeg ik even later of het toch op de bus kon. Eigenlijk weet je nooit of je opgelicht zal worden maar ik heb m’n maniertjes om toch enigszins met een gerust hart geld over te maken. Kijk allemaal heel goed uit met marktplaats.

Zijn jullie weleens opgelicht? En hoe proberen jullie jezelf gerust te stellen voordat je een aankoop doet via dit platform?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.