Opmerkingen die niet nodig zijn

Het hebben van een kind gaat gepaard met opmerkingen van buitenstaanders. Ik bedoel, toen Jaxx er nog niet was, kreeg ik ze namelijk echt niet. Dit zijn er 3 die eigenlijk helemaal niet nodig zijn. Sommigen van jullie zullen ze best herkennen.

1. Wat zul jij tijd over hebben met één kindje en maar 2 dagen werken.
Want ja, het is zo rustig met een kind in huis. Tot voor kort had ik geen traphek beneden, dus meneer zat tot mijn grote schrik vaker boven dan beneden. Een beetje van 0 tot 100 in 4 seconden, maar dan anders. En waarschuwen heeft dan geen zin. Hij lijkt Oost-Indisch doof en als klap op de vuurpijl gaat hij als een Ferrari als ik besluit hem weer van de trap te tillen. Hij hoeft maar een keer verkeerd terecht te komen, denk ik dan. Enfin, dat niet eenmaal per dag. Tel er gerust een dozijn bij op. En dan heb ik het nog niet eens gehad over “nee, niet op de grond gooien Jaxx.” Meneer trommelt graag en het liefst op alles wat niet van hem is. En dan zijn “niet doen” de twee woorden die hij niet wil horen, en verdwijnt wat hij op dat moment in z’n handen heeft, op de grond. En niet zacht. En had ik al gemeld dat het niet bij eenmaal blijft? Dat hij niet verveeld raakt van het aantal nee’s die ik hem op een dag geef, snap ik niet. De voordeur die hij open kan maken. En wat hij dan ook gerust doet als hij vindt dat hij naar buiten mag om te spelen. Sleutel omdraaien incluis. Als ik dan vertel dat ik aan een drukke straat woon, word je vast minder enthousiast. (“O, wat goed. Wat kan hij al veel.”) En dan moet ik nog boodschappen doen (en dat mét kind), koken, de was doen etc etc. Maar voor de rest is het inderdaad best rustig hoor.

2. Is het geen tijd voor een tweede?
Ho, stop. Als je een kind mist, ga je hem zelf maar op de wereld zetten. Ik heb m’n handen vol aan één monster en heb diep respect voor ouders met meer kinderen. (Ik denk wel dat je eraan went om meer kinderen op te voeden, maar toch. Soms vraag ik me serieus af hoe sommige mensen dat doen. Helemaal als het eerste kind nog nét niks kan) Verder snap ik die opmerking ook niet echt. Ik bedoel, omdat mijn kind al kan lopen, praten en zelfstandig kan spelen is het tijd voor een nieuw exemplaar? Er moet niet teveel leeftijd tussen zitten, vindt men. Zolang Jaxx niet zelf de trap op- en af kan, niet kan aangeven wat hij precies wil en ik hem eens in de zoveel tijd (lees: altijd) nog moet tillen, vind ik het niet nodig en zie ik geen haast. Dus de vraag “wanneer komt de tweede” is als iemand met hoogtevrees in een luchtballon, goed?

3. Wat is het hier netjes. Een kind hoort toch te spelen?
Gelukkig doet hij dat genoeg. Maar dat betekent niet dat het eruit hoeft te zien als een zwijnenstal. Ik ben nu eenmaal allergisch voor troep, helemaal als het gekleurd is. Dus ik laat hem opruimen waar hij niet mee speelt. En zo hoort het, tenminste, vind ik. Dat iemand anders dat anders ziet, vind ik helemaal prima. Maar ik struikel liever niet over Duplo, zit niet graag in kookgerei van mijn kleine draak en vind het al he-le-maal niet ok om op m’n giechel te gaan over zijn fiets. Dus nee, hij speelt niet met honderd dingen tegelijk.

Zo. Begin de dag met een dansje, you all.

3 gedachten over “Opmerkingen die niet nodig zijn

 1. Hahaha jij zou hier niet kunnen leven denk ik. Al moet ik zeggen dat ik er ook steeds meer de kriebels van krijg maar ze speelt overal zoveel mee dat ik ook amper kan opruimen. Maar ze kan het wel heel goed hoor. Maar tussendoor opruimen schiet gewoon niet op want 5 minuten later speelt ze er weer mee 😛

  Maar ik vind vooral die van de 2e erg herkenbaar. Kreeg die vraag ook veel.. en ja ons meisje kan nu inderdaad vrijwel alles zelf dus tadaaaa baby in de buik 😉

  1. Haha, die kriebels komen ergens door 😉 hihihi! Maar dat ik niet tegen troep kan is mijn ding, oeps! Maar ik leer het hem dus wel op die manier. Als hij ergens niet mee speelt, moet het terug waar het vandaan komt!

   En idd, jij hebt dat probleem straks niet dat je 2 kinderen de trap op moet tillen want ons Fay kan dat gewoon zelf! Ideaal! Jij bent verlost van die vraag.. 😂

   1. Nou nichtje….ik wilde dat ik een beetje van jou had….. Zit helaas niet in de familie 😂😂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.