Kleding wegdoen; nooit gedacht dat ik dat kon.

Als ik van tevoren had geweten dat verhuizen een verkapte “opruimen-slash-wegtyfen-van-al-je-zooi” was, had ik vriendelijk bedankt.

Wat heb ik een hekel gekregen aan al mijn spullen. Want ja, het ging voornamelijk om mijn zooi. Dat ik kleding zooi zou noemen had ik nooit verwacht. Maar it’s all out there, I did it. Zooi. Vijfentwintig vuilniszakken vol kleding, in de container voor derde wereld landen. (Ik heb voor de rest van mijn leven een goede karma, jongen) Maar goed, mijn kleding. Gekocht van mijn zuurverdiende centjes, en ok, mamma sponsort mij ook af en toe als we een gezellig dagje de stad in gaan. Maar toch. Het is, was van mij. En wat van mij is, doe ik het liefst nooit meer weg. Maar ik deed het, zonder enige twijfel.

Want ook ik wist dat ik teveel had en omdat we van drie verdiepingen naar twee gingen, zou dit never nooit gaan passen. De zolder in ons vorige huis was mijn domein. Daar stonden de wasmachine, de droger en mijn zevende hemel. Een etage met alles wat van mij was. Je begrijpt dus ook dat het opruimen/inpakken met zwaar geschut aan scheldwoorden ging. Sommige scheldwoorden bestonden naar mijn idee niet eens, maar ik zei ze. Correctie: ik schreeuwde ze.

Toch moet ik achteraf bekennen dat het misschien wel even goed was. Ik bewaarde al mijn kleding onder het mom van: maar dat is misschien na een tijdje wel weer geoorloofd om te dragen. Maar daar was ik klaar mee. En ik had nooit gedacht dat ik zo makkelijk was in het wegdoen van kleding. Ik moet toegeven dat als je je nieuwe plekje in je hoofd hebt, het eigenlijk zo goed als vanzelf gaat.

Inmiddels zijn we al een aantal weken verhuisd en ben ik blij dat ik niet meer zoveel heb om uit te kiezen. Van mijn honderd paar schoenen zijn er niet meer zoveel over (laten we niet te erg overdrijven, want zoveel is er niet weg. Ik bedoel, kom op, ik hou van schoenen) en ook mijn kleding is uitgedund.

Verslagje van de verhuizing komt ook snel online. Want hoe we dit in een paar dagen hebben kunnen klaren, is mij een raadsel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.