Eten met Jennifer #3

Ik haat voorspelbaarheid. Maar eten kan soms zo voorspelbaar zijn. Ik wist op een gegeven moment dat ik bijvoorbeeld op de dinsdag een preischotel klaar zou maken. En omdat er op donderdag weinig tijd is, een flinke Chicken Tandoori. Nu is het echt niet zo dat ik het niet lekker vind allemaal, maar elke week hetzelfde riedeltje, gaat ook mij vervelen. Plus, ik hou echt van lekker eten.

Lekker eten, makkelijk te bereiden en snel klaar. Dit is een combinatie waar ik wel voor te porren ben. Want hé, je bent druk, vliegt alle kanten uit maar wil wel genieten van een goeie hap. Nu hou ik van receptjes, maar vind niet altijd alles in één recept lekker. Ik vis dus van alles bij elkaar. Heerlijk. Zo heb ik vandaag een heerlijke pasta bereid met Spinazie en Gamba’s. En laat-ie nou net lekker, snel klaar en easy peasy zijn.

Nodig:

– Ingevroren wokgarnalen met knoflook en peterselie
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– Halve rode peper
– 150ml kookroom
– 2,5 eetlepel pesto
– Zout (naar gevoel)
– Peper (naar gevoel)
– 4 handen bladspinazie
– Gerapte kaas of parmezaan (wat jij wil, weet je)

Hoedan?

Verhit olijfolie in een pan en bak de gamba’s, waarvan je overigens zelf het aantal van mag bepalen, rondom gaar. Snijd je ui fijn en knal hem erbij. Je knoflook mag nu ook geperst worden om vervolgens kort mee gebakken te worden. Wil je je dish iets pittiger hebben? Dat kan. Zorg dan dat je een halve rode peper in kleine stukjes snijdt, zonder de pitjes, en bak ze mee.

Na deze stap kook je je Tagliatelle of gewoon pasta, als je dat liever hebt. Uiteraard volgens aanwijzingen op je pak. (En psst, een beetje zout kan ook zeker geen kwaad)

We gaan verder met de gamba’s. Gooi de 150ml kookroom erbij, tezamen met de 2,5 eetlepel pesto. (Jongens, als het aan mij ligt gooi ik het hele potje erin, zo lekker vind ik pesto) Schep het geheel even om. Dan is het tijd voor de spinazie. Mik het in de pan en schep het door elkaar. Uiteraard nog even op smaak brengen met zout en peper.

Als het goed is, is je pasta nu ook ready to go. Giet het af en mix het met je Gamba sausje.

Et voila.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.