Troep is niet nodig, zelfs niet met kinderen.

Ik kan niet tegen troep. Natuurlijk is het bij mij ook niet altijd even netjes, maar hey, soms heb je gewoon echt even geen zin om de perfecte vrouw te zijn. En bovendien zorg ik er wél altijd voor dat m’n huiskamer enigszins aantoonbaar is zonder rondslingerende blokken, boeken, puzzelstukjes en andere zooi. Natuurlijk liggen die hier ook weleens. Maar nooit langer dan een paar minuten, lol. Daarom leer ik Jaxx nu al dat hij moet opruimen voordat hij iets anders pakt om mee te spelen.

Dat het niet altijd even goed gaat is logisch, de man is anderhalf. En dat is niet erg. Maar je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het leren opruimen, vind ik. Ik bedoel, ik ben niet een of andere baboe die alles achter je reet op ruimt. Ik weet ook dat het er soms niet in zit. Mijn liefje is namelijk toch echt al bijna dertig, maar opruimen? Ho maar! Kleding in de was gooien? Hoezo? Je kunt het toch gewoon naast je bed neerleggen?

Een verpakking van je net verorberde kwark in de prullenbak tyfen? Het aanrecht is toch blij met nog een klein restje kwark wat ik er met een klein lepeltje met geen mogelijkheid meer uit kreeg?

Totdat ik een keertje ‘troep’ heb gemaakt, of m’n jas aan de stoel heb gehangen. Dan ruim ik nooit iets op en moet ik toch echt beter m’n best doen. De beste jongen vergeet even dat ik m’n eigen zooi altijd wel weer opruim. Maar hij? Hij dus niet. Want ook dat neem ik voor m’n rekening. En dat vind ik prima. Maar dan mot je niet zeuren, he.

Ik kan er ook niet tegen als ik foto’s/filmpjes zie met rommel op de achtergrond. En het enige wat ik dan kan denken is: gelukkig is dat mijn huis niet. Dat anderen niet gek worden van al dat gekleurde spul over hun hele vloer, snap ik niet. Kleur alleen al is om te spugen, laat staan dat het overal rondslingert. Het is dat alle kinderen van kleur houden. De mijne dus ook. Maar ik heb het hier niet liggen om mijn eigen ogen tevreden te stellen.

Ik weet het, het is mijn eigen issue. Maar ik kan er gewoon weinig aan doen. Never did. Never will. En nu is het tijd om alles in te pakken om te verhuizen. En oh my, wat heb ik een troep. Ik weet gewoon niet meer waar ik moet beginnen. Gelukkig krijg ik daarom hulp van m’n beste, gezien zij nóg erger is dan dat ik ben. Ik ben dan ook bang dat er heel wat naar de stort gaat.

Happy sunday allemaal. Ik ben puin ruimen want iemand moet het hier doen, he.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.