Jezelf in je broek moeten persen betekent tijd voor verandering

Zolang ik in mijn broeken pas, heb ik het niet nodig om op mijn eten te letten. Correctie, dan vind ik het niet nodig om op mijn eten te letten. Ik kan je vertellen, er is een verschil tussen in je broek passen en in je broek passen. Het punt dat ik mezelf erin moet persen, op het bed liggen en hijsen incluis, heb ik al bereikt. Nu is dat een sport op zich, want ik bedoel, ik ben geheel buiten adem als ik daadwerkelijk mijn broek aan heb. En de zweetdruppeltjes lopen letterlijk over plekken waar ik ze absoluut niet hebben wil. Hoe graag ik mijn standpunt ook aan wil houden, de spiegel zegt toch echt iets anders.

Tijd voor verandering dus. Vrijdag was ik het dan ook helemaal zat. Ken je dat? Dat je in de spiegel kijkt en je lichtelijk moet lachen om je voorkomen? En dat bedoel ik niet positief. Dat had ik een paar dagen terug. En dan komt je vriend terug van een voetbalwedstrijd en haalt een kinderbueno voor je. Ik bedoel, als ik het in de spiegel zie, moet het jou helemaal zijn opgevallen, kakzak. Dat die kinderbueno binnen twee luttele seconden op was, zal ik achterwege laten. Dat is trouwens ook een signaal dat je iets moet doen. Twee seconden nodig hebben om chocola te verorberen is gewoon niet oké. Samen met mijn vriendinnetje heb ik dan ook besloten het roer om te gooien.

Vandaag begin ik met ‘gezond’ eten. Of nu ja, ik begin eerst met een week zonder snoep, koek en alle andere voedingsmiddelen die je al aan je reet kunt plakken, nog voordat je maar een hap hebt genomen. Ook mijn maaltijden ga ik aanpassen. Zo heb ik vanmorgen twee volkoren crackers gegeten, mijn kopje koffie gedronken én zelfs een glas water geprobeerd leeg te drinken. Hij is nog steeds niet leeg, maar de mensen die mij kennen weten dat ik ontzettend slecht drink. Ik moet mezelf dan ook echt dwingen om water te drinken, ben ik bang. Water is nou niet echt iets wat ik lekker vind, namelijk.

Om me te helpen heb ik de app Lifesum gedownload. Als je je aanmeldt, krijg je een aantal vragen. Wat wil je behalen en hoe lang wil je erover doen? Ik heb aangegeven 5kg af te willen vallen en wil dit in 5 maanden voor elkaar boksen. In de app kun je vervolgens scannen -je scant hierbij de barcodes van wat je genuttigd hebt- wat je eet. Zo houd je bij hoeveel calorietjes je binnen krijgt per dag. Je krijgt van Lifesum -zo lief, he- tips om het nog iets gezonder aan te pakken. De app geeft je zelfs gezonde receptjes. Helemaal gratis en voor niets. (UPDATE: niks is gratis in het leven. Voor de receptjes moet je upgraden. Bummer.) Dit is dus mijn nieuwe beste vriend, hoop ik.

Ik moet zeggen dat ik heel gedreven ben begonnen vanmorgen. Dit keer anders dan andere keren. Heel bewust ook. Misschien helpt het ook mee dat ik het nu niet alleen doe. Mijn vriendinnetje stuurde vanmorgen ook een foto van haar ontbijt, en ik moet zeggen dat het mij wel motiveerde. Helemaal omdat wij normaal ook degenen zijn die vreten alsof ons leven ervan af hangt.

Ik heb in de app aangegeven dat ik 5kg wil verliezen in 5 maanden. Dit houdt in dat ik een kilogram per maand moet afvallen. Moet te doen zijn, denk ik zo. Ik moet dus ook minder koffie drinken. Dronk ik eerst nog zo’n zes bakken weg, ik wil het minimaliseren tot maximaal 3 kopjes koffie per dag. Dat is toch de helft van wat ik oorspronkelijk dronk. Ik denk dat dit nog weleens lastig kan gaan worden, want laat ik nou net houden van die, zoals Nienke Plas het zo leuk verwoordt, kaksap. (Zij is overigens écht grappig, go take a look). Nu denk ik overigens dat de dagen als Sinterklaas, Kerst en Oud en nieuw me zullen gaan nekken. Hoewel, met kerst zijn wij vol aan het verhuizen, dus van ongezonde dingen zullen wij deze dagen weinig meemaken. De oliebollen van mijn moeder zullen dat waarschijnlijk ruimschoots goedmaken, dus ik denk dat ik een paar weken extra aan moet houden. Maar ik zal jullie iedere week op de hoogte houden.

Een gedachte over “Jezelf in je broek moeten persen betekent tijd voor verandering

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.