Dat je voeten groeien na je zwangerschap.

Met mijn tachtig paar schoenen (inmiddels is de collectie aanzienlijk kleiner geworden door reuzenvoeten) kun je toch wel zeggen dat ik schoeisel kan waarderen. Van goedkope loafertjes -voor de haters, ik laf loafers, nou en- tot dikke sneakers, als ik ze mooi vind, gaan ze mee naar huis.

Vaak bof ik ook met het feit dat ik beschik over kleine voeten. Lees: kindermaatjes aan mijn voeten, hell yes. Met mijn kleine maat 36 kan ik de wereld aan. En met diezelfde maat 36 krijg ik veelal schoenen voor minimaal 40 gekke euro’s minder.

Maar nu hebben mijn voeten issues. En niet zomaar wat kleine, nee, dit is gewoon niet oké. Nadat ik ben bevallen van Jaxx Milan, is er niets meer over van die poezelige maat 36. Tyranosaurus 37 is opgestaan, en laten net al mijn schoenen een maat kleiner zijn. Ik kon wel janken. Met geen mogelijkheid kom ik nog in die godvergeten schoenen. Het is net Assepoester, alleen ben ik de boze stiefzuster in dit verhaal. Iemand die je toch heel niet wil zijn.

Ik kon ze dus bijna allemaal wegdoen. Eeuwig zonde. Waarna ik dus hardop de vraag stelde: hoe kan het in hemelsnaam zo zijn dat je voeten groeien na een zwangerschap? Dat je uit je kleding groeit, a la, en het voor sommigen soms lastig is om er uiteindelijk weer in te groeien. Maar voeten? Naar het schijnt neemt de hoogte van de voetholte tijdens de zwangerschap af, wat resulteert in plattere voeten na de zwangerschap. Hierdoor kan de voetlengte met gemiddeld 2 tot 10 millimeter toenemen. Ik snap het nut niet echt. Maar ach, wie ben ik.

Wat ik wel weet is dat ik rustig ben begonnen met maat 37 inkopen. En gelukkig kan dit nog steeds met kindermaten. Dus kinderkosten. Bam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.