Shit die ik nooit zou doen, dacht ik: Babyswap.

Babyswap? Wat is dat? Hoezo? Die vragen had ik ook altijd. Nooit gedacht dat ik aan die idioterie mee zou doen. (Het is eigenlijk heel simpel. Je maakt/ koopt cadeautjes voor een kindje of iemand die zwanger is, uiteraard mag je mams ook verwennen, pakt het in en stuurt het op. Op jouw beurt krijg jij ook een pakketje terug van iemand anders. Dit onder het mom van “echte post is veel leuker.”) Ik zag op instagram wel altijd oproepjes voorbij komen en uiteindelijk ook de cadeautjes op die ‘fotobomb-dag’. De dag dat iedereen de foto’s mag plaatsen van de shit die ze hebben ontvangen van hun zogenaamde swap maatje.

But I did. Ik zag het oproepje van Lauver.nl al een tijdje geleden voorbij komen. Eigenlijk grapte ik er wat over op de koffie bij m’n vriendinnetje, maar de grap sloeg snel om tot een serieus gesprek. De “wat als ik een kut pakket krijg en ik ontzettend mijn best heb gedaan” verloor het van de “maar als ik maar m’n best heb gedaan voor een gaaf pakket.” Altijd positief blijven was ons motto en we schreven ons in voor de babyswap. Babyswap, jawel, want hoewel meneer Jaxx vindt dat hij geen baby meer is, en hij dat technisch gezien ook niet meer is. Voor de swap is hij dat nog wel. Er bestaat geen dreumes swap en een peuter is hij nog niet. (Als je een peuter hebt, kun je dus ook meedoen, he)

Nu zijn er overigens heel veel die een swap organiseren maar Lauver doet dit heel leuk, duidelijk en geordend via de website. Ook doen ze er nog een toffe winactie naast, dus je kunt naast je pakketje van je swap maatje ook nog een pakketje winnen. Heel cool! Ook zijn er een aantal regels waar je je aan moet houden als je mee doet. Zo moet je bijvoorbeeld minimaal 15 euro uitgeven, dit om de swappers die meedoen voor het krijgen uit te sluiten. Zo kun je eigenlijk, mits je buddy goed naar je moodboard kijkt, niet teleurgesteld worden. Plus, echte post is toch veel leuker?

Enfin, de swap. Je krijgt uiteindelijk een maatje toegewezen via de mail. Hierin staat de gebruikersnaam op instagram, het adres en info over het kindje waar je je swap voor gaat samenstellen. Als het goed is heeft je maatje een moodboard geplaatst zodat je weet wat ze leuk vinden en wat niet. Bovendien is Pinterest ook super handig om ideeën op te doen en kun je op instagram de nodige hashtags invoeren om te zien wat anderen uitvreten. Als het goed is kun je na alle informatie aan de slag.

En aan de slag ging ik. Natuurlijk heb ik niet alleen cadeautjes gekocht. Ik wilde ook m’n creativiteit in het pakketje leggen. Het was meer werk dan ik van tevoren had gedacht, maar daarom niet minder leuk om te doen.

Nu heb ik mijn leuke pakketje al binnen, maar moet ik nog wachten om die shit te posten. Vrijdag is de dag lieve mensen. Dus wees klaar om gespamd te worden. Ik geef alvast weer een applausje aan Lauver.nl voor de leuke organisatie. Ze weten het elke keer weer leuk te brengen en echte post is écht zoveel leuker. Op naar de volgende swap.

0077616c-c6d3-43ac-a75f-d6017197c357
Ik heb in ieder geval ontzettend mijn best gedaan. Hierbij een kleine impressie van wat ik mijn swap maatje heb gegeven. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.