Eten met Jennifer #2

Vandaag deel ik graag een receptje met jullie die ik van mijn collega heb gestolen. De zogenaamde arretjescake. Wat een heerlijkheid is dat, ik wist niet wat ik meemaakte. Als je van witte chocola, oreo en kokos houdt, moet je zeker even doorlezen, lieve mensen.

Het feit dat er geen boter in zit, betekent echter niet dat het geen dikmaker is. Maar hey, we mogen onszelf best eens flink verwennen.

Nodig:

– Blikje gecondenseerde melk
– 225g witte chocolade
– 220g Oreo koekjes
– 100g geraspte kokos

Hoedan:

Allereerst snijd je de Oreo koekjes in kleine stukjes. Laat ze daarna staan, ik bedoel, vreten kan straks. De gecondenseerde melk in een pan om te verwarmen zonder op Instagram te scrollen want anders brandt je melk aan. Blijven roeren dus.

Haal vervolgens de melk van het vuur en meng deze met de stukjes chocolade. (De chocola moet wel geheel smelten) Voeg daarna de geraspte kokos toe en roer het goed om.

De Oreo koekjes mogen nu door het mengsel geschept worden.

Zorg wel dat je een bakpapiertje in je vorm knalt, zodat het mengsel niet vastplakt. Anders mag je de dag erna arretjescake schrapen. Ook leuk, maar netjes serveren lijkt me toch iets meer de bedoeling.

Nadat het mengsel in de vorm is gegoten en je de bovenkant goed glad hebt gestreken, leg je hem een hele nacht -ja, een hele nacht dus bij benodigdheden had ik ook even M&M’s moeten zetten. Ik bedoel, je mag hem niet eens direct opeten- in de koelkast om op te laten stijven.

Ik garandeer je een stukje heerlijkheid bij je koffie of thee. Let op: niet teveel van eten want dan word je misselijk, niet normaal.

Vergeet er vooral niet van te genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.