Vliegtuigen spotten met windracht 3753 en kleffe burgers

Mijn jongen houdt van voertuigen. Zo was “auto’s” een van de eerste woordjes die hij kon zeggen. En trots dat-ie was. Ik stiekem ook, hoewel ik al ben trots als hij een scheet laat. Maar dat even terzijde, voertuigen it is. Zo ziet hij ook geregeld vliegtuigen over vliegen. Hoe hij ze moet noemen, heeft hij nog niet bedacht. Ik heb het zelfs nog voorgekauwd, maar deze komt niet binnen, zeg ik je.

Hij probeert het wel, dus hey, for the effort krijgt Jaxxie van mij al een dikke tien. Hij vindt ze geweldig, grote dingen die in de lucht zweven. En op zijn beurt vindt z’n opa dat weer helemaal geweldig. Die werkt bij KLM, euh Air France. Anyway, die vindt dat je niet vroeg genoeg met liefde voor vliegtuigen kunt beginnen. Prima.

Zo weet mijn vader dan ook waar je de beste spots hebt om die dingen te zien opstijgen. Want nee, lieve mensen, daar bij die Mc Donalds is geen ene moer te zien als ze opstijgen via de geliefde Polderbaan. (Je kent hem wel, die baan. Je gaat op vakantie en je moet nog 10 uur taxiën om daadwerkelijk de lucht in te kunnen gaan. In je hoofd ben je dan al tweemaal heen- en weer gereisd.)

Vliegtuigen spotten is ontzettend leuk met je kleintje. Natuurlijk kun je via de A9 naar Schiphol-Oost karren om bij de Mc Donalds te koekeloeren. Daar heb je een mooi plateau, ofwel stoep, waar je naar de gevaartes kunt loeren. Maar je kunt ook een stukkie doorrijden langs de snelweg richting Haarlem.

Neem dan dezelfde afslag als naar de spot restaurant “De gele beaugen”, maar in plaats van linksaf te slaan rijd je alsmaar rechtdoor. Natuurlijk kun je je uitje altijd eindigen met een kleffe hamburger.

Je kunt ook denken: fok kinderen. Je kunt er namelijk heel fijn uitwaaien in je eentje. Windkracht 3753, op een goeie dag. En ik kan je vertellen, dan smaakt die kleffe burger een stuk lekkerder, als je hem niet hoeft te delen. Peace.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.