Filmtipje

Het stond al even gepland: eten en naar de bios met mijn vriendinnetjes. Nu ga ik niet zoveel meer weg sinds ik te grazen ben genomen in een operatiekamer, een scheef litteken kreeg die nog steeds boven m’n bikini uitkomt, en moeder ben geworden van een ontzettend lief en ondeugend jongetje. Maar Amsterdam stond op de agenda. Ik ben van mening dat je toch echt wel af en toe leuke dingen moet blijven doen, anders eindig je in zo’n bubbel. Zo’n cirkel van eten geven, spelen, chillmomentje omdat het slaapt, speen, eten geven en op de bank eindigen totdat je zelf knock out wil. Geloof me, dat wil je niet.

Ik begon hem al te voelen. Die bubbel. Daarom heb ik hem van binnenuit doorgeprikt.

Omdat ik eigenlijk nooit meer een glas alcohol drink, zou een breezer al zorgen voor een overdosis. En daar zit geen ene moer in, kan ik je vertellen. Enfin. M’n avond begon met een sauvignon blanc. En daar eindigde hij ook. Ik voelde ‘m na een glas al en voelde me heerlijk vrolijk.

Na een ‘happie’ bij Vapiano -als je er nog nooit geweest bent, zeker de moeite waard. Heerlijke pasta’s en pizza’s. Alleen dat wachten, he. Maar toch, even proberen dan-, was ik klaar voor de bios. Bridget Jones’s baby. Of het dat glas wijn was, weet ik niet. Maar ik heb gelachen alsof m’n leven ervan af hing. En ik heb die andere films niet eens gezien. Plus, er zit een heerlijk mannenhapje in. Zeker niet onbelangrijk, snap je.

Ze -Bridget- is weer even lomp als altijd en ik heb vaak meegeschreeuwd met de film. De keuzes die ze soms maakte, lieten me op het puntje van m’n stoel zitten, en vaak herkende ik mezelf ook in haar hilarische persoonlijkheid. Of m’n vriendinnetje (lees: het rappen in het begin van de film). Maar dat even terzijde. Als je de film nog niet hebt gezien of twijfelt: GA! Ik twijfelde ook, want ja, Bridget Jones leek me nu niet echt top of the bill. Maar hey, gelachen, tranen incluis. Dus haal je kaartje, je bak popcorn en zorg dat je niet stikt.

Filminfo
‘En ze leefden nog lang en gelukkig‘ blijkt niet weggelegd voor Bridget Jones (Zellweger). Na haar break-up met Mark Darcy (Firth) is ze in de veertig en opnieuw single. Bridget besluit zich te focussen op haar baan als producent van een nieuwsprogramma en brengt veel tijd door met haar vrienden.

Het lijkt alsof ze nu eindelijk alles onder controle heeft en dat er niets meer mis kan gaan… Maar dan ontmoet ze een onweerstaanbare Amerikaan: Jack (Dempsey) en haar liefdesleven staat weer op z’n kop. Deze man heeft alles wat de Britse Darcy mist. Geheel ongepland, blijkt Bridget in verwachting te zijn en weet ze niet zeker wie van de twee mannen de vader is…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.