Insecten zijn niet zo mijn ding

Ik ben bang voor beesten en ik maak er geen geheim van. Spinnen vind ik afschuwelijk, helemaal als ze van die dikke poten hebben. Ze moeten ook zeker niet te dichtbij komen. Ik weet dat ze de natuur een handje helpen maar doe dat lekker buiten, wil je. En dan te bedenken dat ze zeggen dat je ze opeet in je slaap. Ik kan me niet voorstellen dat IK dat doe. Ik krijg kriebels als ik er aan denk. Al vrij snel kwam de angst voor alles wat stak. Wespen stonden hierbij op nummer 1. Tot m’n moeder een keer gebeten werd door een horsel, een gedeelde eerste plaats was geboren.

Tijdens de zomermaanden had ik meer gesport dan de maanden voor de komst van die zwart/gele rakkers. Ik kon geen ijsje in m’n handen hebben of er hingen er drie om me heen. En ik rende heen- en weer alsof ik oefende voor een marathon. Zonder moeite. In de hitte. Ik had nooit gedacht dat dat kon. Die tyfusbeesten moeten gewoon kapot, allemaal.

Ik had ook altijd gedacht dat ik weg zou rennen en ik mijn kind (als ik die ooit zou krijgen) hulpeloos achter zou laten. Want een wesp in m’n buurt betekende automatisch dat ik het op een rennen zette. Ik voelde me toen al de slechtste moeder op aarde. En dat terwijl ik op dat moment verre van moeder was. Nu kan ik je vertellen dat ik de meest heldhaftige persoon ben als er zo’n idioot denkt lekker dichtbij te komen. Ik maak ze kapot, het lijkt soms wel een computerspel. Call of duty is er niks bij, zoals ik dan bezig ben. Ik kruip over de grond, ik heb ze in m’n vizier en ik sniper.

Gisteren piepte ik echter anders. Ik moest kinderen ophalen van school. Voor de mensen die niet weten wat ik doe, ik ben parttime leidster op een BSO. De kinderen zaten in de bus en ik stond oog in oog met een wesp. Deze was echter niet ok groot. Hij was huge en niet van plan weg te gaan. Ik dacht ineens aan dat nieuwe ding wat ze hebben ontdekt, weet je wel, die wesp maar dan 10cm groot. Ik heb de kinderen naast de bus op de stoep gezet en hebben samen gewacht tot het massieve gevaarte weg vloog. Een steek van dat ding wil je niet hebben, geloof me.

Nu heb ik deze zomer weinig gerend want ik heb ook amper een wesp gezien. Wel heb ik een setje gekocht om eventuele steken te kunnen behandelen, want je weet maar nooit. Ze kosten ook maar een kleine 8 euro en online overal te koop. Het is zo gebeurd, hoe goed je ook oplet. Als ik alleen ben zal ik ook nog steeds de eerste zijn die van plaats zal wisselen. Maar met Jaxx erbij, ben ik Mega Mindy.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.