Denk je dat je alles gehad hebt, moet je namen bedenken.

Babynamen voor je kleintje. Ik had de mijne vrijwel direct. Overigens waren dit alleen meisjesnamen, want ik zou zeker een meisje krijgen als ik ooit zwanger zou raken. Ik had de namen dan ook opgeschreven, tot grote schrik van m’n liefje die toen nog helemaal niet met kinderen bezig was. Hij was meer bezig met bedenken in welke hoek hij de bal zou schieten als hij de kans kreeg te scoren. Nu was ik ook niet met kinderen bezig, maar ho, als het ooit zover zou zijn wilde ik niet met m’n bek vol tanden zitten, euh liggen, en “Tanja” uitkramen of zo. Ik bedoel, hele leuke naam hoor, voor een kind wat niet van mij is.

Het moment was daar. Na tien testjes van de Action, -he, test is test he, zag ik nog steeds twee(!) duidelijke streepjes. Ik was zwanger. En wel van een meisje. Vond ik. Het voelde ook als een meisje. Achteraf moet ik er best hard om lachen. Helemaal als je je bedenkt dat ik heel snel jurkjes kocht voor dat ‘meisje’ in mijn buik.

Tot ik bij de pretecho aan kwam. Ik lag op de bank, Sebas was uiteraard mee en m’n beste vriendinnetje wilde ik er ook graag bij hebben. Ik weet nog heel goed dat de dame ineens zei: “daar is-tie dan.” Excuse you? Je hebt het misschien verkeerd gezien, maar ‘ie? Ze had het heel goed gezien, vond zij, en toen zag ik het ook. Een pontificaal ding in het scherm. Ik dacht dat het z’n voetje was want een piemeltje kon dit echt niet zijn. Want meisje. Helaas. Geen meisje. Het was toch echt een jongetje.

En toen kwam ik weer terug bij de namen. Want die had ik niet voor een jongetje. Ik moet zeggen dat we er nog snel uit waren want JAXX was gewoon een te stoere naam. Uiteindelijk is het Jaxx Milan geworden omdat ik die tweede naam ook heel erg leuk vond.

En dan krijg je de vragen en opmerkingen. Jij vindt Sons of Anarchy zeker heel erg leuk. Wait what? Wat vind ik erg leuk? Bitch, als je niet weet wat je zegt moet je je mond houden. Want na een “nee, wat is dat precies?” van mijn kant krijg ik een “jaaaaajaaaaaa” naar m’n hoofd geslingerd.

Of: Goh, waarom twee x’en? Dit wisten ze tegen Sebas uit te brengen toen hij zijn zoontje aan kwam geven bij de gemeente. Nou, al wilde ik er vier in zijn naam. Laat me.

De mooiste wil ik jullie niet onthouden. Komt-ie: “Hoe heet je kleine?” “Jaxx.” “Jezus, dat doe je dat kind toch niet aan. Wat is dat nou voor naam.” Ennnnn, bedankt, hoe wil je dat ik hierop reageer?

Hoe heet jouw kleine? Hoe lang ben jij/ zijn jullie met de naam bezig geweest?

Een gedachte over “Denk je dat je alles gehad hebt, moet je namen bedenken.

  1. Haha.. dat sons of anarchy verhaal is zooooo herkenbaar! Onze Jax, wel “gewoon” met 1 x 😂😜 hebben wij gekozen n.a.v. een poliswijziging die ik ooit heb moeten doen voor mijn werk ooit. Ben de naam nooit vergeten, vond ‘m zo stoer! Het past ook zo onwijs goed bij ons ventje.. wij krijgen alleen meer positieve reacties, wel zeggen sommige in de haast Jack.. ach ja kleinigheidje hou je altijd.. zolang wij er blij mee zijn vind ik ’t prima.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.