Prof in kaakspieren trainen, olé

Sporten is toch niet echt mijn ding, ben ik achter. Als er major gebeurtenissen op komst zijn -op vakantie naar Ibiza en dat soort shit-, ben ik een beest en heb ik keiharde discipline. Is de rust wedergekeerd, ontpopt er een heel ander mokkel.

Ik bedoel, begrijp me niet verkeerd, ik vind het belangrijk om er goed uit te zien. Want hoe ouder je wordt, hoe moeilijk het is om die sjeep vast te houden, weet je. Maar ik hou ook zo van het trainen van mijn kaakspieren. En dan heb ik het niet over broccoli en kip. Heb je een dirty mind? FOK IT, daar gaat het niet over.

Zo begon ik zes weken voor mijn vakantie naar Ibiza aan een serie Insanity. Een training die je gewoon vanuit huis kan doen. Uiteraard wel met je gordijnen dicht, want hoe je eruit ziet tijdens het doen van de oefeningen, kun je beter aan geen persoon laten zien. Mijn streven was dit elke dag te doen, behalve in het weekend. Daarbij had ik mijn voedingsschema aangepast en alle snacks verbannen. Het is dat die vakantie voor de deur stond, anders had ik Shaun T dwars door m’n raam gegooid. Tijdens de training benadrukt hij dat je moet rusten als je dat nodig hebt. Maar het lijkt of die schwanz heus wel weet dat je doorgaat tot het bittere eind. Ik train. En dan train ik net als Shaun. Geen stops, alleen als hij het doet. Ik kan je nu achteraf zeggen, doe dit nooit. Want ik bedoel, hij ziet je niet hoor vanaf die lousy DVD.

Wil je wél in shape komen en niet meteen een abonnementje op de sportschool afsluiten, is Insanity zeker een way to go. Afspelen via je laptop of tv en gaan met die banaan. Je hebt trainingen voor beginners maar ook voor gevorderden. En vaak doet er tijdens de zware training ook iemand mee die de oefeningen een tandje lager uitvoert. Ideaal als je net begint met sporten, je het rustig op wil bouwen en niet op mij lijkt.

Misschien moet ik weer aan de bak. Ik weet overigens wel zeker dat ik weer aan de bak moet. Maar ik heb eetafspraken staan waar je “U” tegen zegt. En ik heb kaakspieren die meer aandacht nodig hebben dan m’n buikspieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.