Holy shit, letterlijk.

Zolang je kind gewoon rent, speelt, vliegt en kletst is er weinig aan de hand. Natuurlijk zijn er momenten dat je hem liever even aan een ander geeft. Zo was Jaxx laatst ziek. Ik bedoel, hij is vaker ziekjes geweest, maar dit was een buikgriep. Zo eentje die je liever niet meemaakt.

Ik had ze wel voorbij zien komen op die Vines websites. De kindjes die tot hun nek in de diarree zaten. Ik was veelal blij dat mij dat nog nooit was overkomen. Uiteraard had ik dit altijd afgeklopt. En ja, op onbewerkt hout want anders werkt die shit niet.

Nu was ik de lul, en flink ook. Het begon op een zaterdag ochtend. Flinke diarree in z’n luier. Maar he, het zat tenminste in z’n luier. Stinken deed het wel, maar ach, dat hield mij niet tegen. Begin middag was het wéér feest, maar dit keer lag hij op de bank en zag ik het door z’n broek komen. Ik zag de Vine foto’s voorbij komen en draaide met m’n ogen. Dit ging ik niet eens met doekjes proberen. Heb hem in de badkamer uitgekleed en onder de douche geknald. Dit met wat kokhals taferelen.

Begrijp me niet verkeerd. Ik hou van dat mannetje, maar poep op plekken waar het niet hoort, vind ik iets teveel van het goede.

Dat dit vijf(!) dagen zou duren, wist ik toen nog niet.

En dat het een beetje uit z’n broek zou lopen was dan ook het begin. Na twee dagen met koorts en diarree, was de koorts verdwenen. Hij stond in z’n romper in de achterkamer te spelen. Correctie: dansen. Het enige wat ik dacht, waar trapt-ie toch op. Ja, op z’n eigen doodie. That’s whatsup. Het liep er weer langs en Jaxx heeft meer water gezien dan Nemo. Ik heb zelfs fotomateriaal voor Vines, want zo erg was het. Tot aan z’n nek, goddomme.

En nu ben ik de lul! Buikgriep in the house. Wish me luck! Gelukkig kan ik m’n eigen reet vegen.

Tot slot een lijstje van dingen waarvan ik zeker wist dat ik ze never zou doen, tot ik een kind had:

1. Diarree opruimen.

Je kent het wel, flinke stront onder de romper. En verrassing, je mag de drukknoopjes nog losmaken. Ik had nooit gedacht dat ik dit met blote handen zou doen. Ik had gezworen dit nooit met blote handen te doen. But I did.
2. Kots opruimen zonder over je nek te gaan.

Als iemand spuugt, moet ik er niet bij zijn want ook ik ga dan over m’n nek. Als je kind spuugt, zet je je verstand op nul en je gaat. Ik meen het.
3. Snot weghalen met je blote handen.

Ik haat snot onder de neuzen van kinderen. Ik heb er één woord voor: SMERIG. Ik vind het dan ook goor dat ouders het laten zitten. Ik ben niet zo’n persoon. Maar dat ik het met m’n blote handen onder z’n neus weg zou halen? Yep, I did.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.