Uit bed klimmen is de normaalste zaak hier

Tot 2/3 jaar stond er op de beschrijving toen ik -alweer, 2 jaar geleden inmiddels- voor een kinderkamer ging kijken. Top leeftijd om te gaan kijken voor een ander bedje, dacht ik nog. Buiten de gedachte dat ik die krengen van kinderkamers eigenlijk te duur vond om er aandacht aan te besteden. De een nog lelijker dan de ander. En gammel, m’n keukenla is nog steviger kan ik je vertellen.

Enfin. Project kinderkamer. Na lang wikken, wegen, zuchten en steunen had ik de in mijn ogen perfecte kinderkamehr uitgezocht. Ik ben een grote voorstander van strak dus de keus was snel gemaakt. Hoogglans wit. Dat er vingertjes en gorigheid op zou komen, kwam nooit in m’n botte kop op. Maar die vingertjes zijn er. Om nog maar te zwijgen over de tandjes die meneer erin zet als hij het er niet mee eens is dat hij nog moet slapen overdag. Slapen is voor baby’s. HA! Daar heb ik je kreng. Stiekem ben jij dat nog. Soort van. Dus die tanden zijn nergens voor nodig. Ik bedoel: hoe moet ik dat bed nu nog verkopen?!

Plus, meneer is nu 15 maanden. Ik kan je vertellen dat dat nog niet in de buurt komt van de 3 jaar. Nog lang niet. Maar toen ik hem naar bed bracht op een mooie middag na z’n broodje, was hij het daar absoluut niet mee eens. Rood gezicht, tanden in de railing en geschreeuw. Ik kon het niet plaatsen. Soort van dolfijn meets zeeleeuw/ tijger. Ik schrok er in ieder geval niet van. Waar ik wel van schrok toen ik even de kamer uitliep om de was uit de wasmachine te halen, was dat meneer over de railing van z’n bed heen hing. Gelukkig zag ik het op tijd dus was er gelukkig niks gebeurd, maar next step is zeker een paar gebroken benen als het zo doorgaat.

Maar nu al een laag bed kopen, dat is toch onzin? Of moet ik er dan toch aan geloven. Wanneer kochten jullie het eerste grote kinderen bed? Want even serieus, dat is het toch ook. Wat te doen met zo’n aapje in huis.

4 gedachten over “Uit bed klimmen is de normaalste zaak hier

  1. Hier een week voor ze 2 werd een nieuw bed gegeven. Niet eens omdat ze klimde of eruit groeide maar omdat ik het zelf tijd vond worden. Lekker samen even in bed liggen (let wel dit is een groot bed niet peuterbed) en bij haar zitten voor een verhaaltje.. Heerlijk!

    1. Ja, jaxx houdt ook van verhalen.. Dus wat dat betreft zou het wel fijn zijn! Alleen hij woelt heel erg in z’n slaap.. Dus dan ligt hij nog op de grond ben ik bang, haha..

  2. Hihi herkenbaar Sverre zette zijn tanden en vieze vingers ook overal. Daarbij vond hij het ook nodig om na +/- 13 maanden al eruit te klimmen. Dus nadat hij zijn luiers als trap had gebruikt en het presteerde uit bed te kukelen was de eerste zijkanr gedemonteerd en sliep hij in een “normaal” bed. Draakjes zijn het. X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.