Sex on the Beach en kiekeboe

M’n hart maakte een klein sprongetje toen ik op bevestigen klikte. Ibiza here we come. In m’n hoofd maakte ik al plannen en die Sex on the Beach kon ik bijna proeven. Bij de bevestiging per mail viel die cocktail in het water: twee volwassenen en één kind van 0-2 jaar. Maar natuurlijk, die draak ging ook mee.

Het begon bij het vliegen. Ik kreeg tips uit alle hoeken en moest me voorbereiden op het ergste, want als je kind oorpijn krijgt jankt hij alles bij elkaar. Of het feit dat kinderen zich snel vervelen en irritant worden. Ik heb ze zelf ook meegemaakt als ik een rustige vlucht in m’n hoofd had en ik keihard terug gesmeten werd naar de realiteit, huilende kinderen in het vliegtuig. Dus ik had de zenuwen. Al voordat ik Schiphol ook maar in het vizier had. Met het opstijgen was er niks aan de hand. Hij had er zelfs schik in. Topkind. Ook de vlucht zelf was hij de casanova. Sjansen, knipogen, schaterlachen. Meneer deed het allemaal.

Winkelen? Dacht het niet!
Als je op vakantie gaat met een ziel van 15 maanden, is er weinig wat je kunt ondernemen. Je kunt het winkelen al van je lijstje schrappen. Tenminste, overdag. Dit is wat ik niet deed en in ruil daarvoor kreeg ik een huilend kind wat probeerde los te komen alsof z’n leven ervan af hing. Hij had het warm, wilde lopen over de drukke straat en deed alles behalve rustig zitten. Had ik het winkelen maar verplaatst naar de avond. Een taxiritje a 25 hele godvergeten euro’s vond ik ineens zonde van m’n centen. Ok, ok, 23 euro om heel precies te zijn. Maar hallo, weet je hoeveel euro knallers ik daarvan had kunnen kopen? We zijn wel met het treintje naar de hippiemarkt geweest. Met de buggy door kiezeltjes proberen te lopen. Het zweet liep bij m’n vriend over z’n gezicht, maar hij liet zich niet kennen en stapte dapper door. Ik vond het zielig, maar de Dorey in mij was het snel vergeten toen ik mooie glinsterende sieraden zag. Hippiemarkt ook geen succes met een buggy kan ik je vertellen.

M’n schriftje stond vol met plannen. Geen van allen heb ik ze uitgevoerd. Puur omdat het niet te doen is met een kindje wat er helemaal niet om vraagt door die brandende zon te struinen. Daarom zijn we lekker bij het zwembad gebleven overdag. Jaxx was er niet weg te slaan en had de tijd van zijn leven. En ik kan je vertellen, als hij happy is ben ik dat ook.

Maar wat dan wél op vakantie?

– Zwemmen; en dan zonder bandjes want oh wee als je ze om probeert te doen. Janken. Gillen. Krijsen. En dan vooral willen doen wat de grote kinderen doen. Rennen naar het diepe water. Zucht. Je begrijpt dat ik dus ook merendeel aan het rennen was. Waar die +5kg vandaan komt snap ik dus echt niet, he.

– Minidisco ; super geregeld in ons hotel. Het animatieteam was super en Jaxx gilde alles bij elkaar van de lol. Ik, not so much. Ik kan de tsjoe tsjoe wa spanish version wel door het raam gooien. Van 10 hoog.

– Spelletjes; kiekeboe en zingspelletjes. Ik heb genoeg liedjes gezongen om de komende 10 seizoenen van the voice mee te vullen. Maar hey, als jij blij is, ben ik het ook.

– Wandelen en dan vooral je kleintje zelf laten lopen; nogmaals, waar die +5kg vandaan komt? God mag het weten. Ik bedoel, ik heb de Nijmeegse vierdaagse in Ibiza gelopen. In 1 dag. Of nee, een halve.

De vakantie was top maar anders dan normaal. En dat is absoluut niet erg. Mijn kind is ontzettend makkelijk, maar wandelen in de hitte, in een zwarte buggy vindt ook hij niet oké.

3 gedachten over “Sex on the Beach en kiekeboe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.