Kakken met publiek

Je kent het wel. Je zit met je kind beneden en je moet ontzettend nodig naar de wc. Dit tafereel maak ik dagelijks mee, helemaal als ik een bak koffie achter mijn kiezen heb. Zo zacht mogelijk sluip ik als een jachtluipaard naar de tussendeur. Je moet het eens zien, als je me ziet gaan denk je dat ik rijp ben voor het gesticht. Nog zachter probeer ik de klink naar beneden te duwen en dat lukt vrijwel altijd zonder moeite. In mijn hoofd zeg ik al “AMEN” maar als ik de drempel over stap en dat kut laminaat van Ikea kraakt alsof het er al een eeuw ligt, vloek ik alles bij elkaar. Echter nog steeds, in mijn hoofd, want jongens ik probeer echt mijn leven te beteren wat vloeken betreft. En ik kan je vertellen dat het mij aardig lukt om van alles te denken en vervolgens alleen het woordje “kak” uit te brengen. Maar goed.

Het lijkt wel of kinderen een soort radar hebben. Ze voelen die shit feilloos aan. Want op het moment dat ik zit, hoor ik gegiechel en stampt meneer het krakende laminaat over. Van spelen met zijn blokken is niets meer over en een simpele “ga maar weer naar binnen want mama moet even naar de wc” helpt dan echt niet meer, want meneer vindt het maar al te leuk om te kijken. En het liefst zo dicht mogelijk in je aura.

Het grappige is dat als ik van de wc kom en hem weer mee moet sjouwen naar de woonkamer, hij dan gewoon weer verder gaat met waar hij mee bezig was voordat hij besloot dat hij bij mij wilde kijken. Alsof hij even moest checken of ik het allemaal wel goed deed. En dan denk ik: “He, als je het allemaal zo goed weet, ga er dan lekker zelf op zitten?” Voor nu leg ik me er bij neer dat ik de komende tijd publiek zal hebben -dan weet ik ook een keer hoe dat voelt-, maar als Jaxx Milan van Kammen zo meteen iets groter is, zal ik, als hij op de wc zit, voor de deur gaan hangen als een hyena. Kijken of hij het dan nog net zo grappig vindt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.