Leren broek in je vluchtkoffer; Yeah, right.

Tijdens je zwangerschap ontkom je er niet aan: dikker worden. Het is een natuurlijk proces en nu moet ik zeggen dat moeder natuur mij gezegend had met maar 10kg aan extra gewicht. Ik had dan ook niet zozeer behoefte aan veel eten, maar het vak van de groene appels griste ik veelal leeg. Je weet wat ze zeggen over appels. Het was dus geoorloofd.

Een week voor m’n geplande keizersnede, begon ik met m’n zogenaamde vluchtkoffertje. Toen m’n beste vriendin hem naliep en m’n leren broek en gehakte enkellaarsjes zag, barstte ze in lachen uit. Ik zag werkelijk waar geen reden voor die huilbui van haar en vroeg haar ietwat geagiteerd wat er nou precies aan de hand was?! “Jij denkt dat je je leren broek en hakken aan kan na je bevalling?” Ze stikte nog net niet toen ze die woorden uitsprak. Wat is dat voor iets doms. Tuurlijk pas ik m’n leren broek straks. En je moet toch een beetje hip dat ziekenhuis uitlopen, of niet soms? Toch heb ik haar tip opgevolgd en m’n joggingbroek ernaast gelegd. Gelukkig. Want niks geen Jennifer López na m’n bevalling. Ik leek eerder zo’n koe uit een aflevering van The incredible doctor Pol. Ik kon niet zitten, alles deed pijn. En dan die buik. Die zou toch weg zijn na de keizersnede? Ik bedoel, er zit toch helemaal niks meer in? Dus what’s up met die buik. Ik keek naar m’n leren broek, m’n hakken en pakte m’n wijde joggingbroek en m’n sneakers. Balen.
Na m’n zwangerschap waren die kilo’s er eigenlijk heel snel weer af. Binnen twee weken was ik de 10kg weer kwijt. Het duurde echter wel weer even voor ik dat buikje, heerlijk litteken incluis, weer in één van mijn skinny spijkerbroeken kreeg. Maar ik ontkwam er niet aan om toch elke week nieuwsgierig voor de kast te hangen, met uiteindelijk m’n skinnyjeans op m’n kuiten. Jammer. Maatje 34 is me tot nu toe niet meer gelukt, maar toen ik een aantal maanden geleden weer op de weegschaal stond, kon ik wel door de grond zakken. Er was weer bijna 10kg bij en last time I checked was ik absoluut niet zwanger.

Tijd voor actie, dacht ik zo. Daarom ben ik vier weken geleden begonnen met gezonder eten en een ronde Insanity, en dat elke dag. In vier weken ben ik wel weer bijna 5kg kwijt, alleen maar door niet meer te snoepen en elke dag een halfuur van mijn tijd te besteden aan Shaun T.

Ik ben absoluut geen dieet meisje. Bij mij werkt dat juist averechts, omdat ik na het dieet weer vrolijk een zak Lays chips tevoorschijn tover. Maar hier wil ik dan wel weer m’n best voor doen, want ik merk dat ik ook meer energie heb. Meer energie, een beter gevoel, strakker. Daar doe ik het voor. Een beter gevoel, want wie wil dat nu niet?

Wat doen jullie om gezond en op gewicht te blijven? Misschien zit er wat voor mij bij, want ik vind Shaun T heel aardig hoor, maar hij komt me ook m’n strot uit!

5 gedachten over “Leren broek in je vluchtkoffer; Yeah, right.

  1. Haha ja je weet wat ik doe. Heb nu trouwens de clean 9 tussendoor.. En straks weer verder met ww. Omdat ik dan ook gewoon mag snoepen maar met mate. Ga trouwens ook weer Blogilates doen, ken je dat?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.